El: Miért ne játszhatnánk a Zenittel a döntőt? - Dzsudzsák

Vágólapra másolva!
2015.02.19. 10:26
null
Dzsudzsák bízik a brüsszeli sikerben (Fotó: Imago)
Az Anderlecht elleni esti Európa-liga-mérkőzés előtt Dzsudzsák Balázzsal készített hosszabb interjút a Dinamo Moszkva hivatalos honlapja. Bár még csak a legjobb 16 közé jutásért vívott párharcoknál tart a sorozat, a magyar válogatott játékos nem tartja elképzelhetetlennek, hogy a szintén orosz Zenittel vívják a döntőt.

„A legfontosabb, hogy nincs sérültünk – mondta Dzsudzsák Balázs az fcdynamo.ru-nak. – Jó fizikai állapotban vagyunk, és készen állunk a brüsszeli meccsre. A hangulat kiváló az öltözőben, mindenki mindenkivel kijön, így nem látok semmi hátráltató tényezőt.”

„Tanulmányoztuk az Anderlechtet, és tudjuk, hogy gyors játékosaik révén kiválóan kontráznak. Ha a tudásunknak megfelelően játszunk, és meg tudjuk valósítani, amit az edzéseken rengeteget gyakoroltunk, akkor idegenben is nyerhetünk. Tudom, ilyenkor szokás kijelenteni, hogy »mi vagyunk a favoritok«, de aztán sokszor csalódást keltő az eredmény, így én csak annyit mondanék, hogy jól felkészültünk, és meg tudjuk csinálni.”

Az orosz átigazolási szezon még tart, így Dzsudzsákot újra megkérdezték arról, kik lehetnek a kérői. A szélső megerősítette, hogy érdeklődött iránta a Lazio, valamint megismételte, hogy az olaszoknak nem volt elég pénzük a megszerzésére, így most már teljes erejével a szezon második felére koncentrál. Az Európa-ligában nem a Dinamo Moszkva az egyetlen állva maradó orosz csapat, a Zenit is versenyben van még a legjobb 16 közé jutásért, a PSV-vel csap össze, így feltették Dzsuzsáknak az adódó kérdést, mi lenne, ha két orosz csapat vívná a döntőt.

„Remek ötlet! Nem merem kijelenteni, hogy biztosan eljutunk a fináléig, de olyan sokáig szeretnénk versenyben maradni, ameddig csak lehetséges. Szerintem a Dinamónak mindene megvan a végső sikerhez.”

Az orosz bajnokság márciusban folytatódik, a Dinamo Moszkva a harmadik helyen áll, de ha megnyeri elmaradt mérkőzését, megelőzi a CSZKA-t, és feljön hat pontra a Zenit mögé, ami már látótávolság. Dzsudzsák kérdésre válaszolva kitért arra is, hogy a zord orosz időjárás miatt volt olyan meccs, amikor mínusz 13 fokban ült a kispadon, és amikor elindult melegíteni, nem érezte a lábát.

„Nem tudom elképzelni, az újságírók hogyan tudnak dolgozni ilyen hidegben” – tette hozzá Dzsudzsák, aki már megérti az edzője orosz utasításait is, de csapattársai is segítenek neki a tanulásban.

Dzsudzsák Balázs mellett további három magyarért szoríthatunk csütörtökön. Megyeri Balázs (Olympiakosz) alighanem cserekapus lesz a Dnipro ellen, Gulácsi Péter (Salzburg) bevetésre kész Villarrealban, míg Vad II István a Celtic–Inter összecsapáson lesz játékvezető.

EURÓPA-LIGA
A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
19.00: AS Roma–Feyenoord (Tv: Digi Sport 1)
19.00: Aalborg–FC Bruges
19.00: PSV–Zenit Szentpétervár
19.00: VfL Wolfsburg–Sporting CP (Tv: Digi Sport 2)
19.00: Dnipro Dnipropetrovszk–Olympiakosz
19.00: Torino–Athletic Bilbao
19.00: Trabzonspor–Napoli
19.00: Young Boys–Everton
21.05: Ajax–Legia Warszava
21.05: Anderlecht–Dinamo Moszkva (Tv: Digi Sport 1)
21.05: Celtic–Internazionale
21.05: Liverpool–Besiktas (Tv: Story4)
21.05: Tottenham–Fiorentina (Tv: Digi Sport 2)
21.05: Villarreal–Red Bull Salzburg
21.05: Sevilla–Borussia Mönchengladbach
21.05: Guingamp–Dinamo Kijev

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik