Megsemmisítő vereséget szenvedett Ausztriában a DAC

DUDUCZ TIBOR (Linz)DUDUCZ TIBOR (Linz)
Vágólapra másolva!
2020.09.24. 20:24
null
A dunaszerdahelyiek nagy pofonba futottak bele (Fotó: Lelkes Ernő)
A labdarúgó Európa-liga selejtezőjének 3. fordulójában a 48. perctől kezdve emberhátrányban játszó DAC 7–0-ra kikapott az osztrák LASK otthonában.

 

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, 3. FORDULÓ
NEM BAJNOKI ÁG

LASK (osztrák)–DAC (Dunaszerdahely, szlovákiai) 7–0(Raguz 6., 16., P. Filipovic 47., Michorl 51., Gruber 53., Balic 55., Sabitzer 77.)
Kiállítva:Blackman (48., DAC)

Linzben nem vették komolyan a Dunaszerdahelyt: egyetlen osztrák újságíró sem jelent meg a sárga-kékek szerdai sajtótájékoztatóján, a helyi lapok alig írtak a felvidéki csapatról. Két órával a csütörtöki találkozó előtt kilenctagú DAC-drukkercsapat közeledett a stadionhoz, a hívek üdvözölték a befutó vendégbuszt, majd elindultak olyan helyet keresni a stadionon kívül, ahonnan egy kis résen át kukucskálva követhetik a meccset. Csatlakozott hozzájuk még egy tízfős csoport is, így a drukkolásuk behallatszott a létesítménybe.

A hazaiak agresszívan kezdtek, letámadták a vendégeket, hosszú labdákat küldtek a védelmük mögé. A dunaszerdahelyiek nem tudták felvenni a játék ritmusát, és negyedóra alatt kétgólos hátrányba kerültek. Csak a félidő végére talált magára a DAC: Eric Ramíreznek két kecsegtető gólszerzési lehetősége volt.

Ha az első félidő rosszul, akkor a második katasztrofálisan kezdődött a vendégek számára: száz másodperc játék után Petar Filipovic megszerezte a LASK harmadik gólját, majd a középkezdés után durvaságért César Blackmant kiállította a játékvezető. Az 56. percben már 6–0-s linzi vezetést mutatott az eredményjelző – aztán megszületett a megsemmisítő hetedik is.

Véget ért a DAC nagy sorozata, kilenc győztes meccs után maradt alul Bernd Storck együttese, így búcsúzott az európai kupasorozattól. A Fortuna Liga küzdelmeinek folytatását ugyanakkor az élről, százszázalékos teljesítménnyel várhatja: vasárnap a Trencínt fogadja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik