Győzelem nélkül – a Fradinak sem sikerült...

Vágólapra másolva!
2018.07.12. 18:48
null
A Fradiban első tétmeccsét játszó Davide Lanzafame helyzetig jutott, gólig nem (Fotó: Török Attila)
A labdarúgó Európa-liga első selejtezőkörében a Ferencváros hazai pályán Sztefan Szpirovszki 61. percben szerzett góljával sokáig vezetett, ám az izraeli Maccabi Tel-Aviv Eliran Atar találatának köszönhetően a 91. percben egyenlített (1–1), így az első mérkőzés után nyílt maradt a továbbjutás kérdése. A visszavágót július 19-én, 19 órától rendezik meg Netanyában.

 

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Ferencváros–Maccabi Tel-Aviv (izraeli) 1–1 (Szpirovszki 61., ill. Atar 91.)
Budapest, Groupama Aréna, 17 126 néző. V: Ricardo de Burgos (spanyol)

A visszavágót július 19-én, 19 órától rendezik meg Netanyában.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT ITT OLVASHATJA!

 

Érdekes kérdés volt a kezdés előtt: hogyan áll fel az új idényben a Ferencváros?

Játékosok jöttek-mentek az Üllői úton, a keret egy része kicserélődött, a vezetőség nem titkolt szándéka az volt, hogy immár nemzetközi szinten is ütőképes(ebb) együttes álljon össze.

Thomas Doll a nyári hét új igazolás közül a csütörtök esti, Maccabi Tel-Aviv elleni Európa-liga-selejtezőn hármat a kezdőcsapatba jelölt, első perctől a pályán volt a Honvédtól érkező Davide Lanzafame, a ghánai Abraham Frimpong, valamint az izlandi Kjartan Finnbogason. Böde Dániel ellenben a kispadon kezdett, mi tagadás, különös volt látni, ahogy az elmúlt időszak meghatározó Fradi játékosa egykedvűen melegít a többi cserével a találkozó előtt.

Az élet ilyen, vetélytársak érkeztek a csatársorba, és Thomas Doll úgy ítélte meg, a 10-es mezt megkapó Davide Lanzafame és a 7-es számú dresszben futballozó Kjartan Finnbogason is hatékonyabb lehet elöl.

Kezdetben meg is volt a lendület, a legutóbbi NB I-es gólkirály már a második percben heves kézmozdulatokkal, olaszosan ösztökélte hangosabb buzdításra a ferencvárosi közönséget, a jobb szélen Varga Roland is elsprintelt néhányszor az alapvonalig, ám ahogy telt az idő, kiegyenlítődött a játék. Aki heves rohamokra számított a Maccabi Tel-Aviv ellen, annak csalódnia kellett, az első negyvenöt percben jelentős gólszerzési lehetőség egyik kapu előtt sem adódott.
Nem úgy a második félidőben.

Előbb a vendégek szerezhettek volna gólt, majd Davide Lanzafame előtt adódott lehetőség, Sztefan Szpirovszki viszont már nem hibázott – vezetett a Ferencváros. Hogy mennyire fontos találat volt, jól mutatta a fradisták öröme, akik valósággal maguk alá temették a macedón gólszerzőt. A vezetés jót tett a zöld-fehérek játékának, megpróbálták benyomni a kapuja elé az izraeli ellenfelet, akadt még helyzet később is, ám az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Maccabi (is) kulturáltan futballozott, és Dibusz Dénes védéseire is szükség volt, hogy ne egyenlítsen ki. A hajrában Davide Lanzafame a combját fájlalva bicegett le a pályáról, és noha az oldalvonal mellett próbálta meggyőzni Thomas Doll vezetőedzőt, hogy visszamegy, és fogát összeszorítva tovább játszik, az orvosi stáb nem engedte vissza a pályára. Nem sokkal később újabb nyári igazolás, az ukrán Sahtar Donecktől érkező Ivan Petrjak is bemutatkozott a Ferencvárosban, az utolsó negyedórára a hazaiak szakmai stábja egyértelműen a középpálya megerősítésére törekedett, és megpróbálta kontratámadásokra átállítani a magyar ezüstérmest. Félő volt ugyanis, hogy a Maccabi Tel-Aviv a hajrában még egy lapáttal rátesz, hogy idegenben gólt szerezzen, ennek érdekében feljebb is tolták a játékát, és sajnos jött is az egyenlítés…

Balszerencsés gól volt ez, hiszen ha nem pattan meg a labda Miha Blazic testén, Dibusz Dénes alighanem könnyedén megfogja a lövést, ám így a végén nem a Ferencváros, hanem a Maccabi Tel-Aviv játékosai örülhettek. Noha az izraeliek Budapesten is bizonyították, hogy számottevő játékerőt képviselnek, nem véletlenül elvárás tőlük az Európa-liga csoportkörébe jutás, a zöld-fehérek győzhettek volna – így viszont pokolian nehéz visszavágó vár rájuk csütörtökön.


A TÖBBI MAGYAR CSAPAT MÉRKŐZÉSE
EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Rabotnicski Szkopje (macedón)
–Budapest Honvéd 2–1 (P. Petkovszki 34., Sarkoszki 60., ill. Nagy G. 45+1.)
Neftci PFK (azeri)–Újpest FC 3–1 (B. Dabo 24., 72., Mahmudov 92., ill. Nagy D. 9.)

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
F91 Dudelange (luxemburgi)–Mol Vidi FC 1–1 (Mélisse 58., ill. Huszti 42.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik