Európa-liga: Doll elégedett az újakkal; Ebouét megfigyelik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.29. 21:20
null
Thomas Doll nagyon elégedett az új játékosokkal (Fotó: Veres Viktor)
Mint ismert, a labdarúgó Európa-liga első selejtezőkörében a Ferencváros hazai pályán Varga Roland duplájával 2–0-ra legyőzte a lett Jelgavát a párharc első felvonásán. A mérkőzés után a két vezetőedző, Thomas Doll és Alexandru Curteian értékelte a látottakat.

„Megérdemelten nyertünk. Tisztán lehetett látni, hogy az első harminc percet uraltuk. Gyorsan és pontosan járattuk a labdát, jól helyezkedtek a játékosaim. Nagyon elégedett voltam azzal is, hogy azonnal visszatámadtunk, amikor elveszítettük a labdát, és felvállaltuk a párharcokat. Tudtuk, hogy ez kockázatos, de a saját stadionunkban magunkhoz akartuk ragadni a kezdeményezést” – értékelt a meccs után Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője.

„A harmincadik perc után kicsit visszavettünk az iramból, ezért kár volt, de kilencven percen keresztül ezt a magas tempót egyszerűen nem lehet fenntartani. Megszerezhettük volna a harmadik gólt is, de így nagyon elégedett vagyok az eredménnyel. A gyilkos ösztönt még fokoznunk kell, de ez jó kiindulási alap a visszavágóra” – fogalmazott a német tréner.

„Az új játékosokkal nagyon elégedettek lehetünk, Otigba Kenneth és Nando (Fernando Gorriarán – a szerk.) is egy lépéssel előrébb tartanak, mint Priskin Tamás. Még foglalkozunk a csapat erősítésével, védekező középpályást és bal oldali védőt is keresünk. Mindennap egyeztetek a vezetőséggel, vannak még elgondolásaink” – mondta az újakkal és a várható igazolásokkal kapcsolatban Doll.

Azt is elmondta, azért is aktívnak kell lenniük a játékospiacon, mert ma például Otigba Kenneth megsérült, és elképzelhető, hogy három hetet ki kell hagynia.

Emmanuel Eboué velünk edz, megfigyeljük. Meglátjuk, mit hoz még a jövő” – fogalmazott sejtelmesen az Arsenal korábbi védőjével (aki angol sajtóértesülések szerint nyitott rá, hogy a zöld-fehéreknél folytassa pályafutását) kapcsolatban Doll.

Thomas Doll sajtótájékoztatója vágatlanul

„Nagyon sajnálom, a vereségnek természetesen senki sem örül, de egy meccs még előttünk áll. Tudtuk, hogy a Ferencváros nagyon jó csapat, és nem lesz sok lehetőségünk. Szeretném megköszönni a játékosaimnak a kitartást és a türelmet” – mondta Alexandru Curteian, a Jelgava vezetőedzője.

„Már a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón is elmondtam, ötven-ötven százalék az esély. A jelenlegi körülmények között a csapatom hetven-nyolcvan százalékát hozta ki a játéktudásának. Hazai pályán még bátrabbak és keményebbek leszünk, és a támadásaink is sokkal jobbak lesznek!” – tekintett előre a moldovai szakember.

EURÓPA-LIGA
1. SELEJTEZŐKÖR, ELSŐ MÉRKŐZÉS

Ferencváros (magyar)–Jelgava (lett) 2–0(Varga R. 10., 69.)

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT ÉS JEGYZŐKÖNYVÉT ITT TALÁLJA MEG!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik