Giroud százados lett, az Arsenal hatgólos meccsen verte meg a BATE-t

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.28. 18:58
null
Giroud a BATE ellen szerezte a 100. gólját Arsenal-mezben (Fotó: AFP)
Az angol Arsenal 4–2-es győzelmet aratott a fehérorosz BATE felett Boriszovban a labdarúgó Európa-liga csoportkörének 2. fordulójában. Az„ágyús” sikerrel megszakadt a BATE hétmérkőzéses hazai veretlenségi sorozata az európai kupaporondon. A H-csoport másik meccsén a szerb Crvena zvezda meglepetésre 1–0-ra nyert a német 1. FC Köln otthonában.

EURÓPA-LIGA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
H-CSOPORT
BATE Boriszov (fehérorosz)–Arsenal (angol) 2–4 (Ivanics 28., Gor
gyejcsuk 67., ill. Walcott 9., 22., Holding 25., Giroud 49. – 11-esből)

Ünnepi mérkőzésre készült a BATE Boriszov, ám rémálomszerű nyitány lett belőle: egy kis tapogatózás után az Arsenal – amely jó néhány fiatal játékossal állt fel – 25 perc alatt eldöntötte a mérkőzést. A 9. percben az egy perccel korábban a kapufát eltaláló Theo Walcott kezdte meg a gólgyártást, rábólintva Jack Wilshere remek beadására, majd a 22.-ben ugyanő növelte az előnyt, miután a hazai kapus, Gyenyisz Scserbickij érthetetlen módon telibe kapta egy hazaadott labda utáni kirúgással. Walcott köszönte a lehetőséget, és higgadtan a hosszú sarokba lőtt.

A 25. percben már három volt a vendégelőny, Rob Holding egészen közelről kotort be egy labdát. Ezzel a meccs érdemi részének vége is volt, a BATE hiába kezdett varázsütésre futballozni. Az egész félidőben nagyon aktív Mirko Ivanics a 28. percben szép fejes góllal hozta közelebb a fehéroroszokat, majd egy újabb kísérletét David Ospinának kellett hárítania – a félidőben 3–1-es vendégelőnnyel fordultak a felek.

A 3–1-ből aztán 4–1 lett gyorsan, s ezzel minden hazai felzárkózási remény el is illant. Egy szabadrúgás után Sztanyiszlav Dragun szabálytalankodott (legalábbis a játékvezető így látta, nagyon könnyű síppal befújt büntető volt), a megítélt tizenegyest Olivier Giroud higgadtan begurította, megszerezve ezzel a 100. gólját az Arsenal mezében.

Az Arsene Wenger-érában Olivier Giroud lett az ötödik játékos Thierry Henry, Dennis Bergkamp, Robin van Persie és Theo Walcott után, aki elérte a 100 gólos határt.

A BATE kedvét csak kicsit vette el a gól, a házigazda a 67. percben Vitalij Gorgyejcsuk révén szépített – a támadó közelről bombázott a kapuba egy Ospina-védés utáni kipattanót. A fehéroroszok a harmadikat is megszerezhették volna közvetlenül ezután, ám Alekszandr Vologyko ajtó-ablak helyzetben nem találta el a kaput, pedig izgalmassá is tehette volna a végjátékot. A BATE az első félidő közepi összeomlást leszámítva nem futballozott rosszul, ám nem volt esélye, az Arsenal magabiztosan, 4–2-re győzött, és két forduló után százszázalékos teljesítménnyel vezeti a csoportot.


A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN
1. FC Köln (német)–Crvena zvezda (szerb) 0–1 (Boakye 30.)

Kölnben a Crvena zvezda szurkolói utcai balhéval hangoltak a csoport másik meccsére, mintegy 30 szurkolót letartóztattak.

A mérkőzésen a vendégek akarata érvényesült, a ghánai Richmond Boakye góljával győztek a szerbek, ami azt jelenti, hogy továbbra is halmozzák a vereségeket a németek ezen a héten: az RB Leipzig, a Dortmund és a Bayern a Bajnokok Ligájában, míg a Kölnhöz hasonlóan a Hertha az El-ben kapott ki.

A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Arsenal 2 2
7–3 +4 6
2. Crvena zvezda 2 1 1
2–1 +1 4
3. BATE Boriszov 2
1 1 3–5 –2 1
4. 1. FC Köln 2

2 1–4 –3 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik