Dráma Londonban: az Olympiakosz kiejtette az Arsenalt

Vágólapra másolva!
2020.02.27. 20:50
null
Juszef el-Arabi gólja döntött a hosszabbításban (Fotó: AFP)
A labdarúgó Európa-ligában, a nyolcaddöntőbe jutásért rendezett párharc visszavágóján az Olympiakosz egy, a 119. percben szerzett góllal 2–1-re legyőzte az Arsenalt, így több idegenben szerzett góllal búcsúztatta a londoni csapatot.

LABDARÚGÓ EURÓPA-LIGA
A NYOLCADDÖNTŐBE JUTÁSÉRT, VISSZAVÁGÓ
Arsenal (angol)–Olympiakosz (görög) 1–2 (Aubameyang 113., ill. P. A. Cissé 53., el-Arabi 119.)

Továbbjutott: az Olympiakosz, 2–2-vel, több idegenben szerzett góllal

A MÉRKŐZÉS SZÖVEGES KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Akárcsak az 1–0-s Arsenal-győzelemmel végződő első mérkőzésen, a londoni visszavágón sem esett egymásnak a két csapat. Az első félidőben a házigazda többet birtokolta a labdát, helyzeteket azonban nem tudott kialakítani. Igaz volt ez az Olympiakoszra is, amely csak egy-egy kontra végén jelentett némi veszélyt az „ágyúsok” kapujára.

Az első félidőben egy lesgól született, az első meccs egyetlen gólját szerző Alexandre Lacazette találatát jogosan érvénytelenítette Davide Massa. Sokat elárul az első félidőről, hogy egyetlen kaput eltaláló lövést jegyezhettünk fel, ráadásul Juszef el-Arabi gyenge próbálkozása után is könnyedén védett Bernd Leno.

A fordulás után hamar megtört a gólcsend, némi meglepetésre a vendégek szereztek vezetést az 53. percben: Mathieu Valbuena bal oldali szöglete után a teljesen üresen érkezőPape Abou Cissé fejelte a kapuba a labdát (0–1), ezzel összesítésben egyenlített az Olympiakosz.

Nem sokkal a gól után Kosztasz Cimikasz kis híján megduplázta a vendégek előnyét, Leno azonban egy remek vetődés után védte a távoli lövését. Ezt követően az Arsenal nem nagyon tudta felpörgetni a saját játékát, Mikel Arteta csapata a 74. percben találta el először a vendégek kapuját, José Sá azonban védte Nicolas Pépé lövését. A rendes játékidő hajrájában nem esett újabb gól, így kétszer 15 perc hosszabbítás következett.

A hosszabbítás első félidejében nem történt említésre méltó esemény, nem úgy a másodikban…

A 108. percben Georgiosz Maszurasz lövése után a lécet borotválva hagyta el a labda a játékteret, öt perccel később pedig egyenlített az Arsenal: egy jobb oldali beadás után a vendégeknek nem sikerült elfejelni a labdát, amelyet Pierre-Emerick Aubameyang egy akrobatikus, ollózó mozdulattal juttatott a kapuba.1–1

Ekkor úgy tűnt, hogy az Arsenal nagy nehezen kiharcolja a továbbjutást, másképp gondolták azonban ezt a vendégcsapat játékosai. A 119. perc legvégén, egy rossz szöglet után Georgiosz Maszurasz a tizenhatoson belülre ívelte a labdát, amelyet Juszef el-Arabi estében a bal alsó sarokba lőtt. 1–2

Az Arsenalnak kis híján erre is volt válasza, Aubameyang azonban a 123. percben ziccert hibázott, így az Olympiakosz 2–1-re nyert, és több idegenben szerzett góljának köszönhetően bejutott a legjobb 16 közé.

A továbbjutók mezőnyét és a további programot pedig itt nézheti meg!A nyolcaddöntő párosítását pénteken 13 órától sorsolják Nyonban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik