El: az összes csütörtöki eredmény, az összes főtáblás egy helyen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.28. 00:40
Az Európa-ligában is közel álltunk ahhoz, hogy kazah csapat jusson be a csoportkörbe, a Kajrat már 2–0-ra is vezetett a Bordeaux ellen a playoffkör visszavágóján, de végül egy vendéggól a francia csapat továbbjutását eredményezte. A Dortmund gólfesztivált rendezve lépett tovább. Íme, a csütörtöki eredmények, és az összes főtáblás csapat!

A Dortmund valódi gólfesztivált rendezett a norvég Odd ellen. Ugyan a vendégek szerezték meg a vezetést, de ezzel láthatóan eléggé felpaprikázták a Bundesligában is kiváló rajtot vevő Tuchel-csapatot, amely negyedóra leforgása alatt szebbnél szebb gólokkal 4–1-re fordított. Henrik Mhitarjan egyenlítő gólja különösen nagyra sikeredett, az örmény támadó Marco Reus második találatánál pedig az előkészítésben jeleskedett. A Borussia nem állt le, Reus háromig, Kagava Sindzsi két találatig jutott, a német együttes pedig 11–5-ös összesítéssel ment tovább. Dortmund valódi gólfesztivált rendezett a norvég Odd ellen. Ugyan a vendégek szerezték meg a vezetést, de ezzel láthatóan eléggé felpaprikázták a Bundesligában is kiváló rajtot vevő Tuchel-csapatot, amely negyedóra leforgása alatt szebbnél szebb gólokkal 4–1-re fordított. Henrik Mhitarjan egyenlítő gólja különösen nagyra sikeredett, az örmény támadó Marco Reus második találatánál pedig az előkészítésben jeleskedett. A Borussia nem állt le, Reus háromig, Kagava Sindzsi két találatig jutott, a német együttes pedig 11–5-ös összesítéssel ment tovább.

Az Ajax idegenbeli döntetlennel őrizte meg soványka előnyét, a Thun hiába lőtt három gólt a Sparta Prahának, a csehek is háromig jutottak, így pedig 6–4-gyel mentek tovább.

A Rosenborg ugyan otthon kikapott a Steaua Bucuresti-től, de két gólt így is megőrzött az első meccsen összeszedett előnyéből.

Az azeri Qäbälának összejött a bravúr, és idegenbeli gólokkal búcsúztatta a Panathinaikoszt, mint ahogy a másik azeri csapat, a Qarabag is túljutott a Young Boyson.

Az Athletic Bilbao idegenben szerzett gólokkal jutott be a csoportkörbe, míg a Midtjylland búcsúztatta a Southamptont.

Az is eldőlt, hogy hat magyar játékos lesz a csoportkörben, a Lech Poznan után ugyanis a Legia is kiharcolta a továbbjutást. Nikolics Nemanja együttese kettős győzelemmel búcsúztatta ukrán ellenfelét, a magyar válogatott támadó kezdőként 67 percet játszott. A Sionban – bár távozhat – ott van a csapatkapitány Vanczák Vilmos, míg a Liverpool keretében Bogdán Ádám. Ez a kontingens bővülhet esetleg Gyurcsó Ádámmal, aki lengyel csapatok figyelmét keltette fel, köztük a Legiáét.

A csoportkör sorsolását péntek 13 órakor tartják Monacóban.

EURÓPA-LIGA 2015–2016
FŐTÁBLA, KALAPBESOROLÁS
1. kalap:
Schalke (német), Borussia Dortmund (német), Basel (svájci), Napoli (olasz), Tottenham Hotspur), Ajax (holland), Villarreal (spanyol), Rubin Kazany (orosz), Athletic Bilbao (spanyol), Sporting (portugál), Marseille (francia), Dnipro Dnipropetrovszk (ukrán)
2. kalap: Braga (portugál), Fiorentina (olasz), Lazio (olasz), Anderlecht (belga), Liverpool (angol), AZ (holland), Viktoria Plzen (cseh), FC Bruges (belga), PAOK (görög), Celtic (skót), Besiktas (török), APOEL (ciprusi)
3. kalap: Monaco (francia), Sparta Praha (cseh), Fenerbahce (török), Legia Warszawa (lengyel), Bordeaux (francia), Lokomotiv Moszkva (orosz), Lech Poznan (lengyel), Saint-Etienne (francia), Slovan Liberec (cseh), Augsburg (német), Rapid Wien (osztrák), FK Krasznodar (orosz)
4. kalap: Partizan Beograd (szerb), Aszterasz Tripolisz (görög), Belenenses (portugál), Rosenborg (norvég), Qarabag (azeri), Molde (norvég), Dinamo Minszk (fehérorosz), Groningen (holland), Sion (svájci), Midtjylland (dán), Skënderbeu (albán), Qäbälä (azeri)

A BL-ből átkerülő csapatok: APOEL (ciprusi), Monaco (francia), Celtic (skót), FC Bruges (belga), Basel (svájci), Lazio (olasz), Partizan (szerb), Rapid Wien (osztrák), Skënderbeu (albán), Sporting CP (portugál)

A csoportkörben csatlakoznak az El-hez: Schalke (német), Napoli (olasz). Tottenham Hotspur (angol), Villarreal (spanyol), Marseille (francia), Dnipro (ukrán), Braga (portugál), Fiorentina (olasz), Anderlecht (belga), Liverpool (angol), Besiktaş (török), Lokomotiv Moszkva (orosz), Augsburg (német), Aszterasz Tripolisz (görög), Groningen (holland), Sion (svájci)

EURÓPA-LIGA 2015–2016: ADATBANK ÉS KULCSDÁTUMOK

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, PLAYOFFKÖR, VISSZAVÁGÓK

VIDEOTON–Lech Poznan (lengyel) 0–1
Továbbjutott: a Poznan, 4–0-s összesítéssel
Kajrat (kazah)–Bordeaux (francia) 2–1
Tj: a Bordeaux, 2–2-es összesítéssel, idegenben szerzett góllal
Jablonec (cseh)–Ajax (holland) 0–0
Tj:
az Ajax, 1–0-s összesítéssel
Qarabag (azeri)–Young Boys (svájci) 3–0
Tj:
a Qarabag, 4–0-s összesítéssel
Rubin Kazany (orosz)–Rabotnicski Szkopje (macedón) 1–0
Tj:
a Rubin Kazany, 2–1-es összesítéssel
HJK (finn)–FK Krasznodar (orosz) 0–0
Tj:
a Krasznodar, 5–1-es összesítéssel
Saint-Étienne (francia)–Milsami Orhei (moldovai) 1–0
Tj:
a Saint-Étienne, 2–1-es összesítéssel
Thun (svájci)–Sparta Praha (cseh) 3–3
Tj:
a Sparta Praha, 6–4-es összesítéssel
Rosenborg (norvég)–Steaua Bucuresti (román) 0–1
Tj:
a Rosenborg, 3–1-es összesítéssel
Bröndby (dán)–PAOK (görög) 1–1
Tj:
a PAOK, 6–1-es összesítéssel
AZ (holland)–Astra Giurgiu (román) 2–0
Tj:
az AZ, 4–3-as összesítéssel
Fenerbahce (török)–Atromitosz (görög) 3–0
Tj
: a Fenerbahce, 4–0-s összesítéssel
Panathinaikosz (görög)–Qäbälä (azeri) 2–2
Tj:
a Qäbälä, 2–2-es összesítéssel, idegenben szerzett gólokkal
Hajduk Split (horvát)–Slovan Liberec (cseh) 0–1
Tj:
a Slovan Liberec, 2–0-s összesítéssel
Vojvodina (szerb)–Viktoria Plzen (cseh) 0–2
Tj:
a Plzen, 5–0-s összesítéssel
Standard Liege (belga)–Molde (norvég) 3–1
Tj:
a Molde, 3–3-as összesítéssel, idegenben szerzett góllal
Borussia Dortmund (német)–Odd (norvég) 7–2
Tj:
a Dortmund, 11–5-ös összesítéssel
Athletic Bilbao (spanyol)–MSK Zilina (szlovák) 1–0
Tj:
a Bilbao, 3–3-as összesítéssel, idegenben szerzett gólokkal
Midtjylland (dán)–Southampton (angol) 1–0
Tj:
a Midtjylland, 2–1-es összesítéssel
Legia Warszawa (lengyel)–Zorja Luhanszk (ukrán) 3–2
Tj:
a Legia, 4–2-es összesítéssel
Red Bull Salzburg (osztrák)–Dinamo Minszk (fehérorosz) 2–0 – 11-esekkel 2–3
Tj: a Dinamo Minszk, 2–2-es összesítés után tizenegyesekkel
Belenenses (portugál)–Rheindorf Altach (osztrák) 0–0
Tj: a Belenenses, 1–0-s összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik