El: váratlan fennakadások zavarták meg a fehérváriakat Máltán

Vágólapra másolva!
2020.09.16. 15:29
null
Két órát kellett várniuk a reptéren (Fotó: molfehervarfc.hu)
Váratlan események sora hátráltatta a Hibernians FC elleni Európa-liga-selejtezőre Máltára érkező Mol Fehérvár FC-t: előbb a máltai reptéren a küldöttség minden tagját koronavírustesztnek vetették alá, majd az újabb eredmények megérkezéséig nem hagyhatták el a szállodát, ezért az esti edzést is csak később kezdhették  – számolt be róla a molfehervarfc.hu.

„A Vidi 12.10-kor érkezett meg Vallettába, ám a reptéren váratlan fennakadás történt. A küldöttség összes tagján koronavírus-tesztet végeztek egy elkülönített szobában, csak a mintavétel után folytathatta útját csapatunk a hotelbe – mindez közel kétórás kiesést eredményezett a szigorú menetrend szerint összeállított programban” – áll a fehérváriak honlapján.

A közlemény szerint a klub előzetesen nem kapott tájékoztatást a reptéri tesztelésről, ráadásul a klub Máltára utazott tagjai mindannyian rendelkeznek az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) által jóváhagyott, érvényes, negatív teszteredménnyel.

Az eset miatt az Mol Fehérvár FC felvette a kapcsolatot az UEFA-val az ügy mielőbbi kivizsgálása érdekében.

A csapat végül 14.00 órakor indulhatott a hotelbe, s a kora délutáni tervek szerint a megkésett ebéd és pihenő után este 18.45-től tartott volna sajtótájékoztatót, majd 19.00 órától edzést Márton Gábor vezetőedző, aki végül mégis elutazhatott Máltára, miután keddi tesztjének megérkezett a negatív eredménye.

Végül azonban mégsem így alakult a fehérváriak programja, mert a déli teszteredményeket meg kellett a szállóba zárva kellett megvárnia a küldöttségnek . Ez viszont csak este fél nyolc körül érkezett meg – mindenkinek ismét negatív eredményt hozott a teszt –, így a csapat csak ekkor indulhatott az edzésre, amely várhatóan este fél kilenc körül kezdődhet.

EURÓPA-LIGA

SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ
Csütörtök, 19.00: Hibernians FC (máltai)–MOL FEHÉRVÁR FC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik