El: Túl sok ezüstöt nyertem már – Jürgen Klopp

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.17. 20:31
null
Európa legjellegzetesebb mosolyú edzője javítana finálés mérlegén (Fotó: Reuters)
Megtartotta a labdarúgó Európa-liga döntője előtti sajtótájékoztatóját Jürgen Klopp, a Liverpool, illetve Unai Emery, a Sevilla vezetőedzője. Kloppot nem túlságosan bosszantja rossz döntőbeli mérlege – a Borussia Dortmunddal egy BL- és két Német Kupa-finálét bukott el, valamint a Liverpoollal is alulmaradt már egy döntőben. Igaz, még a BVB edzőjeként ünnepelhetett is – a 2011–12-es Német Kupa fináléja után.

„Nem frusztrál a döntőkről hozott mérlegem, ez van. Ha vége lesz a rossz sorozatomnak, vége lesz. Persze nem vagyok boldog ezzel a mérleggel. Túl sok ezüstöt nyertem már, de ezüstérmet szerezni még mindig jobb, mint egyáltalán nem kapni semmit” – mondta Klopp, aki kifejezte elismerését játékosainak.

„Ezek a futballisták sok nehézséggel szembesültek. Rengetegen kételkedtek bennük, és most nagy lehetőséget kapunk velük együtt, hogy megtegyük a döntő lépést. Az elején csak én voltam meggyőződve a keret minőségéről, de mostanra már mások is tisztában lehetnek ezzel. Megoldottuk a nehézségeinket, tudjuk, mennyire vágynak a szurkolóink a trófeára. Csodálatos látni otthon és idegenben, szerte a világon, hogy mennyien állnak mellettünk – ez mindent elmond a klubról. Nem könnyű mindenre felkészülni, de azt hiszem, a játékosaim készen állnak.”

A csapatkapitány, Jordan Henderson valószínűleg csak kiegészítő szerephez jut sérülése után – ezt maga is elismerte –, Divock Origi pedig Klopp elmondása szerint egyre jobb állapotban van, így valószínűleg szintén bevethető lesz.

A Sevilla csúcsokra és csúcsbeállításokra tör – az „El-specialista” spanyol csapat az UEFA-kupa és az Európa-liga történetében első klubként nyerhet meg három egymást követő kiírást. Nagy európai kupasorozatban a Bayern München BEK-triplája (1974–76) óta nem volt olyan klub, mely egymás után háromszor tudott volna győzni.

A Sevilla lehet az első ötszörös győztes, José Antonio Reyes az első, aki négyszer diadalmaskodik a második számú európai kupasorozatban. Unai Emery harmadik trófeájával Giovanni Trapattoni rekordját érné utol – és ő lehetne az első, aki háromszor nyer ugyanazzal a csapattal UEFA-kupát vagy Európa-ligát.

„Amit az előző években elértünk, az csodálatos, de itt már nem szeretnénk megállni: bennünk van, hogy újra és újra át akarjuk élni a diadalt. A Liverpool a világ egyik legjobb csapata, fantasztikus történelemmel. Klopp vezetésével megváltoztak a játékosai, láthatóan boldogok a pályán – kicsit olyanok, mint a Bilbao, végig hajtanak, letámadnak, száz százalékot nyújtanak. Minden tudásunkra szükségünk lesz ellenük – beírhatjuk magunkat a kupa történelmébe, de vigyáznunk kell, hogy ne ragadjanak el az érzelmeink a döntőben. A hideg fejre nagy szükségünk lesz” – vélekedett Emery.

EURÓPA-LIGA, DÖNTŐ
LIVERPOOL (angol)–SEVILLA (spanyol)
Bázel
, St. Jakob-Park, szerda 20.45. V: Eriksson (svéd)
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK AZ UEFA.COM SZERINT
Liverpool:
Mignolet – Clyne, Lovren, K. Touré, Moreno – Lallana, Can, Milner – Firmino, Sturridge, Coutinho
Sevilla: David Soria – Mariano, Rami, Carrico, Escudero – Krychowiak, N'Zonzi – Coke, Banega, Vitolo – Gameiro

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik