El: Szeretnénk kiszolgálni a közönséget - Mészáros Norbert

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.24. 18:53
null
Tavaly a BATE ellen Nyíregyházán több mint 10 ezer néző előtt játszhattak Mészáros Norberték (Fotó: Mirkó István)
A DVSC-Teva labdarúgócsapata az idegenben elért 2–2-es döntetlen után kedvező helyzetből várhatja a norvég Strömsgodset elleni Európa-liga-selejtező visszavágóját, ám az első mérkőzéssel Mészáros Norbert és Kondás Elemér vezetőedző szerint sem szabad foglalkozni.

 

„Sajnos az első mérkőzésen nem szerepeltem, de azt gondolom, jó eredményt értünk el, és amennyit láttam belőle, remek meccset játszottunk, helyzeteket dolgoztunk ki – idézi a dvsc.hu a szerdai sajtótájékoztatón megszólaló debreceni védőt, Mészáros Norbertet. – Úgy kell pályára lépnünk, mintha nulla nulláról indulna a találkozó. Hazai pályán kettőzött erővel kell küzdenünk, ehhez a szurkolók nagy segítséget adhatnak. Szeretnénk kiszolgálni a közönséget. Bízom a telt házban, és abban, hogy a szurkolók támogatásával megszerezzük a győzelmet, és ezáltal a továbbjutást. A sérülésemből felépültem, hétvégén felkészülési mérkőzésen is pályára léptem, és nagyon jól éreztem magam, mert már hiányzott a játék. Ha csütörtökön szerepet kapok, akkor szeretném kihozni a maximumot magamból, és igyekszem mindent megtenni, hogy játékommal a csapat segítségére legyek.”

Kondás Elemér vezetőedző szerint jó eredményt értek el idegenben, de ezzel nem szabad foglalkozni, ugyanis a holnapi egy teljesen más mérkőzés lesz, mégpedig erős csapat ellen.

A norvégok bizakodva várják a csütörtöki találkozót:

„Egy jó csapat ellen lépünk pályára csütörtökön, de reméljük, hogy továbbjutunk – mondta Ronny Deila, a Strömsgodset vezetőedzője a felvezető sajtótájékoztatón. – A Debrecen az első mérkőzésen jobban játszott, mint amire számítottunk, de túl nagy meglepetéssel nem szolgált, mert nagyon felkészültünk belőle. Ha úgy játszunk, mint a norvégiai mérkőzés második félidejében, akkor jó esélyünk van arra, hogy elérjük a célunkat. A védekezés kulcsfontosságú lesz. Tisztában vagyunk vele, hogy gólt is kell lőnünk, de az elmúlt pár évben nem nagyon volt olyan mérkőzés, amelyen ne találtunk volna be az ellenfél hálójába, így ezen a téren bizakodó vagyok.

A ghánai válogatott kapus, Adam Larsen Kwarasey hasonló véleményen volt, mint edzője:

„Bár az első mérkőzést sérülés miatt csak kívülről szemlélhettem, de így is tapasztalhattam, hogy jó csapat a Debrecen, ugyanakkor mi is azok vagyunk. Reméljük, hogy továbbjutunk, szerintem az esély ötven-ötven százalék. Ahogy az edzőm is mondta, a védekezésen lesz a hangsúly, ha ezt jól megoldjuk, akkor nem lesz gond. A sérülésemből már felépültem, így vállalni tudom a játékot holnap."

A visszavágót csütörtökön 20.30-tól játsszák a felek a nyíregyházi stadionban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik