El: „stílusos búcsú”, „képesek lettünk volna kiejteni a DVSC-t”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.10. 09:27
null
Az első mérkőzést rontotta el a Szutjeszka (Fotó: pobjeda.me)
Montenegróban természetesen az Európa-liga-selejtező első mérkőzésére, annak is az utolsó fél órájára fogják a Szutjeszka Niksics Debrecen elleni kupabúcsúját. A montenegróiak csapatkapitánya a vezetőknek is beszólt.

„Stílusosan mondott búcsút” címmel jelent meg írás a vijesti.me oldalon a Szutjeszka Niksics európai kupakiesése után. A montenegrói lap szerint a Szutjeszka „nem volt szerencsés, így nem jutott az Európa-liga-selejtező második fordulójába”.

Mint ismert, a Loki a tegnapi visszavágón ugyan 2–0-s vereséget szenvedett, de az első mérkőzésen aratott 3–0-s győzelemnek köszönhetően továbbjutott.

„Az első mérkőzés borzalmas utolsó fél órája miatt behozhatatlan hátrányba került a csapat.”

Az újság leírása szerint az első mérkőzés végeredménye alapjában befolyásolta a másodikat: a visszavágón a Debrecen „különösen az első félidőben visszaállt, csak az volt a célja, hogy ne kapjon gólt”, a Szutjeska pedig „hiába birtokolta a labdát, hatástalan volt”. A második félidőben „a Debrecen ugyanúgy lassította a játékot, igaz, ekkor már nagy helyzetei is voltak”.

A vijesti.me megszólaltatja a montenegrói csapatkapitányt is, aki a csapat vezetőinek döntésével (is) indokolj a kiesést.

„Pedig a második mérkőzésen megmutattuk, hogy képesek lettünk volna kiejteni a Debrecent. A fontos első meccs előtt azonban tizenkét órát utaztunk busszal, ezerkétszáz méteres tengerszint feletti magasságból nyolcvan méterre jöttünk le. Azért veszítettünk, mert fáradtak voltunk az első mérkőzésen. Más volt a hozzáállásunk, mint a visszavágón. Van mit számon kérni, de nem a játékosok teljesítményét…” – fogalmazott Jovan Nikolics, a Szutjeszka csapatkapitánya kritizálva ezzel a klubvezetőség döntését.

Nikolics szerint a nyári edzőtáborból túlságosan fáradtan érkeztek a Loki elleni El-selejtező első mérkőzésére. Ez pedig végzetes volt.

BÜSZKE A MONTENEGRÓI EDZŐ

Büszke volt csapata DVSC felett aratott 2–0-s győzelmére Dragoszlav Albijanics, a Szutjeszka Niksics vezetőedzője – más kérdés, hogy csapata így is kiesett az Európa-liga selejtezőjéből egy debreceni rossz periódus miatt.

„Százötven percig remekül játszottunk a párharcban, Magyarországon viszont volt egy harmincperces periódusunk, ami gyakorlatilag kiejtett minket – ez az oka annak, hogy nem jutottunk tovább. Kár érte, de a Szutjeszka bizonyította, hogy olyan játékosai vannak, akikre lehet alapozni a jövőben” – idézi a montenegrói Pobjeda Albijanicsot.

 

EURÓPA-LIGA – EMLÉKEZTETŐ
SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ

Szutjeszka Niksics (montenegrói)–DEBRECENI VSC 2–0 (Fukui 53., Bozsovics 81. – 11-esből)
Továbbjutott:
a Debreceni VSC, 3–2-es összesítéssel

2. SELEJTEZŐKÖR
Skonto Riga (lett)–DEBRECENI VSC
Játéknapok: július 16. és 23.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik