El: Sosem örülök egy vereségnek, de… – Marko Nikolics

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.28. 00:17
null
Marko Nikolics vezetőedző szerint nagyon jó meccset láthattak a szurkolók (Fotó: Peka Roland)
Edzői értékelések a csütörtöki Bordeaux–Videoton (2–1) labdarúgó Európa-liga-selejtező után:

 

„Azt hiszem, nagyon jó meccset láthattak a szurkolók, majdnem végig remek ritmusban zajlott a találkozó – idézi a vidi.hu Marko Nikolicsot. – Nem olyan volt ez a kilencven perc, mint egy nyári meccs, inkább olyan, mintha már a bajnokság közepén járna a két csapat. Megvoltak a lehetőségeink, jókor szereztünk gólt, harcoltunk a végéig. A Girondins egy minőségi együttes, remek játékosokkal – főleg a széleken rendelkeznek olyan labdarúgókkal, akikben ott van a sebesség és a technikai tudás. Sosem örülök egy vereségnek, de ez nem olyan rossz eredmény nekünk. Stábommal tétmérkőzésen először veszítettem a Vidi kispadján, és ha csak magamat nézem, akkor is 44 vagy 45 találkozó után kaptam ki először, de ettől függetlenül gratulálnom kell a csapatomnak, minden játékosnak, mert jó teljesítményt nyújtottunk.”

Nikolics hozzátette: az első gólnál egyszerűen ki kellett volna rúgniuk a labdát, és vége az egész szituációnak, talán három-négy lehetőségük is volt rá, ám nem sikerült.

„A második gól pedig... Mi jöttünk szabadrúgással, nem szabadott volna lehetőséget adnunk egy ilyen kontrára. Rövidre fogva, naiv gólokat kaptunk, tudjuk, hogy van még hová fejlődnünk. A végén, az utolsó tíz-tizenöt percben úgy éreztem, hogy erőnlétben a Bordeaux előtt járunk. Éreztünk esélyt arra, hogy lőhetünk még egy gólt, ezért is játszottunk ennyi támadóval a hajrában – egyszerre pályán volt Lazovics, Henty, Maric, Suljic, Hadzic, szélső hátvédként Stopira, Nego… Szóval próbálkoztunk, de nem sikerült megszereznünk a második gólt. Hiszek benne, hogy van esélyünk a továbbjutásra a visszavágón – ötven-ötven százalék esélyt adok mindkét együttesnek arra, hogy ott legyen a következő körben.”

„Győzelemmel kezdtük a szezont, ennek lehet örülni, annak viszont nem, hogy gólt kaptunk hazai pályán – mondta Jocelyn Gourvennec, a Bordeaux szakvezetője. – A magyar csapat, mint láthattuk, készen állt a találkozóra, neki ez már a hetedik tétmeccse volt a szezonban. Bánhatjuk, hogy főleg az első félidőben nem céloztunk pontosabban, szerintem legalább két gól benne maradt a gárdában – de a szezon első mérkőzésén valamennyire várható volt az, hogy még nem leszünk annyira precízek. A Videoton nagyon jó csapat, szervezett volt, egyáltalán nem könnyű játszani ellene, nehéz meccsen vagyunk túl. Nyerni megyünk Magyarországra, mindent megteszünk azért, hogy ott legyünk a következő körben. Sankharé ma remekül futballozott, fontos gólokat szerzett, sajnálom, hogy ellenfelünkneksikerült kiprovokálnia egy sárga lapot nála. De nem csak ő játszott jól, mások is dicséretet érdemelnek.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik