El: Sokat érhet a tapasztalatunk a Vaduz ellen – Nikolics

PIETSCH TIBOR (Vaduz)PIETSCH TIBOR (Vaduz)
Vágólapra másolva!
2019.07.31. 19:24
null
A Fehérvár megérkezett a csütörtöki El-mérkőzés helyszínére (Fotó: molfehervarfc.hu)
Marko Nikolics és Mario Frick megtartotta a Vaduz–Fehérvár El-selejtező előtti sajtótájékoztatót. A fehérváriak vezetőedzője szerint a tapasztalat a magyar csapat mellett szól.

 

Marko Nikolics csapata szerda délelőtt 11 órakor landolt a friedrichshafeni repülőtéren, onnan busszal utazott tovább az El-selejtező-visszavágó helyszínére. A mérkőzést csütörtök este 19.00-kor rendezik meg, a Fehérvár 1–0-s előnyből várja.

Mindkét edző megtartotta a második mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját.

Interjú Mario Frickkel, a Vaduz vezetőedzőjével:

– Tekintve, hogy a továbbjutáshoz mindenképpen gólt kell szerezniük, a fehérváriak felkészülhetnek a nagy rohamokra?
– Az biztos, hogy nem a védekezésre helyezzük a hangsúlyt. Jó a támadójátékunk, képesek vagyunk arra, hogy betaláljunk a magyarok kapujába. Mindenre felkészültünk, így arra is, hogy hosszabbításba torkollik a meccs. Mindazonáltal felszabadultan várjuk a kezdést, nekünk továbbra sincs veszítenivalónk. Nem úgy, mint az ellenfelünknek.

– Az első mérkőzésen jól játszott a csapata. Tud még ennél is jobban futballozni?
– Reményeim szerint igen. Való igaz, Magyarországon nem lehetett panasz a teljesítményünkre, és ki tudja, mi lett volna a vége, ha az első félidő hajrájában a játékvezető megadja nekünk a tizenegyest... Hazai pályán erősebbek vagyunk, mint idegenben, ha ezt bebizonyítjuk, van esélyünk a sikerre. Fontos volt, hogy a vasárnapi bajnokin kettő nullára nyertünk a Schaffhausen ellen, jót tett a védők lelkének, hogy lehoztuk a meccset kapott gól nélkül.

– Mire számít az ellenféltől?
– Előnye tudatában bizonyára a masszív védekezésre helyezi a hangsúlyt, de a podgoricai mérkőzés arról árulkodott, hogy életveszélyesek a kontrái. Ha minden úgy alakul, ahogy tervezzük, bármi megtörténhet, még az is, hogy bár a Fehérvár a favorit, mi jutunk tovább. Tudják, közel van hozzánk Németország, szívesen utaznánk Frankfurtba…

Interjú Marko Nikoliccsal, a Mol Fehérvár edzőjével:

– Liechtensteini kollégája azt mondta, csupán a Fehérvárnak van veszítenivalója. Egyetért vele?
– Egyfelől igen, mert valamivel esélyesebbek vagyunk a továbbjutásra, másfelől nem gondolnám, hogy a Vaduz csak nyerhet. Hiszen miről szól ez a párharc? Arról, hogy melyik csapat jut be az Európa-liga harmadik selejtezőkörébe. Márpedig ellenfelünk ugyanúgy elbukhatja a továbbjutás lehetőségét, mint mi. Kétségkívül jól hangzik, amit Mario Frick nyilatkozott, én azonban hajlok arra, hogy ezzel csak nyomást akar gyakorolni ránk. A játékosok jobban is teszik, ha nem az ő szavaira, hanem az enyémre figyelnek.

– No, és mit mond ön?
– Azt, hogy profi munkát kell végeznünk. A Vaduz tényleg jó csapat, minőségi futballistákat vonultat fel. Arra figyelnünk kell, hogy ne engedjük játszani. Labdarúgói jól bánnak a labdával, ezért meg kell fojtanunk a játékukat. Nálunk egyedül Vinícius sérülése okoz gondot, rajta kívül mindenki készen áll a meccsre. Két éve az Európa-liga rájátszásáig, tavaly az Európa-liga csoportköréig jutottunk, sokat érhet ez a tapasztalat.

– Az első meccs fényében miben kell leginkább javulnia csapatának?
– Ha ugyanúgy nyerünk egy nullára, mint Felcsúton, akkor semmiben... A célunk az, hogy itt is gólt szerezzünk, ha sikerül, az sorsdöntő lehet. A felkészülésünk rendben volt, ha okosak, taktikusak és élesek leszünk, elérhetjük, amiért jöttünk.

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, 2. KÖR, VISSZAVÁGÓ
19.00: Vaduz (liechtensteini)–Mol Fehérvár FC
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
FC VADUZ:
Büchel – Sülüngoz, Schmid, Gasser – Dorn, Gajics, Wieser, Antoniazzi – Cicek, Sutter, Schwizer
MOL FEHÉRVÁR FC:
Kovácsik – Nego, Juhász R., Fiola Stopira – Nikolov, Pátkai M., Hadzic – Huszti, Milanov – M. Scsepovics

Az első mérkőzésen
MOL FEHÉRVÁR FC–VADUZ 1–0 (1–0)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik