Sevilla: történelmi tett után, történelmi tett előtt?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.05. 21:00
null
Mariano ünnepli a gólját (Fotó: Reuters)
Az idegenbeli 2–2-es döntetlen után a Sevilla odahaza 3–1-re megverte az ukrán Sahtar Donecket a labdarúgó Európa-liga elődöntőjében, ezzel zsinórban harmadszor jutott a sorozat döntőjébe. A spanyol csapat az előző két kiírást megnyerte, a bázeli fináléban a Liverpoollal találkozik.

EURÓPA-LIGA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Sevilla–Sahtar Doneck 3–1 (Gameiro 9., 47., Mariano 59., ill. Eduardo 44.)
Továbbjutott: a Sevilla, 5–3-as összesítéssel

ONLINE KÖZVETÍTÉS, STATISZTIKÁK, ÉRDEKESSÉGEK ITT!

Jól kezdődött Unai Emery 100. európai kupamérkőzése, ugyanis az idegenbeli 2–2 után Kevin Gameiro már a kilencedik percben megszerezte a vezetést a Sevillának a Doneck ellen: 1–0.

Furcsa ilyet írni, de rosszat tett a korai gól a mérkőzésnek, mert a spanyolok azonnal visszaálltak, és 10 emberrel védekezve vártak a kedvező kontralehetőségekre, míg a mezőnyfölénybe kerülő Sahtar tiki-takát próbált meg játszani, eredménytelenül.

Csak pár kőkemény, kíméletlen belépő színesítette a mérkőzést, a gólszerzőt például Olekszandr Kucser egyszerre rúgta hasba és vágta orrba egy párharcon belül, szegény támadó pedig arra eszmélt az ütközés után, hogy fekszik a gyepen, és vért köp...

Természetesen a hazaiak sem maradtak adósak, de szerencsére a szünet előtt nem sokkal a Marlos, Eduardo kettős villantott valamit a brazilos technikából is, és pimasz-pazar góllal egyenlített a Sahtar. 1–1!

Határozottan jót tett a szünet a hazaiaknak, mert a második félidőben hamar lezárták a párharcot: előbb Kevin Gameiro vágott egy szintén brazilos gólt (2 –1), majd Mariano (ő tényleg brazil) talált be a 16-oson kívülről (3–1).

Innen már nem állt fel a Sahtar, sőt a Sevilla került párszor helyzetbe – a döntőben is nagy lehetőség nyílik előtte, ugyanis a spanyol klub lehet az első, amely sorozatban harmadszor nyeri meg az Európa-ligát, illetve jogelődjét, az UEFA-kupát.

A csapat egyébként is csúcstartó, mivel négyszer nyerte már meg eddig a sorozatot, és most harmadszor, ráadásul zsinórban harmadszor lett finalista az El-ben, ám aligha elégednek meg ennyivel Éver Banegáék.

Már azért sem, mert a Bajnokok Ligájába számukra csakis az El-győzelmen át vezet út.


ONLINE KÖZVETÍTÉS, STATISZTIKÁK, ÉRDEKESSÉGEK ITT!

A MÁSIK MÉRKŐZÉSEN

Liverpool–Villarreal 3–0 (Soriano 7. – öngól, Sturridge 63., Lallana 81.)
Továbbjutott: a Liverpool, 3–1-es összesítéssel

Erről a találkozóról bővebben ITT olvashat!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik