El-selejtező: mini-világválogatott vár az MTK-ra

Vágólapra másolva!
2012.06.25. 14:18
null
Az FK Senica 4500 férőhelyes stadionja
Címkék
Az MTK labdarúgócsapata az FK Senicával találkozik majd az Európa-liga selejtezőjében.  Lássuk, mit kell tudni a Szlovák Kupa-döntősről!

Az 1921-ben alapított szenicei klub, az FK Senica sikerkorszaka az elmúlt pár évben kezdődött. A 2008–2009-es szezonban még a negyedik vonalban szerepelt a klub, de egy év múlva egyesült az Inter Bratislavával, s e klubtól több játékos is érkezett a csapathoz, amely a 2009–2010-es évadban már az élvonalban szerepelt. A legutóbbi szezont a 4. helyen zárta az együttes, de bejutott a kupadöntőbe, s bár kikapott a bajnok MSK Zilinától, ennek köszönhetően kiharcolta az Európa-liga-szereplést (hasonlóan az MTK-hoz).

A csapat színe piros-kék, vezetőedzője a 38 éves cseh Zdenek Psotka. Az MTK egyébként egy hete játszott felkészülési mérkőzést a Senicával, akkor a szlovák együttes győzött 3–2-re.

A Senicának cseh, Costa Rica-i, amerikai, argentin, dél-afrikai, holland, brazil, panamai, paraguayi, guatemalai és elefántcsontparti légiósa is van.

A Senica panamai támadója, Rolando Blackburn öt góljával holtversenyben a csapat legeredményesebb játékosa volt az előző szezonban és az MTK elleni felkészülési találkozón duplázott, így érdemes lesz rá odafigyelni, akárcsak az előző idényben szintén öt gólt szerző szlovák középpályás Tomas Kónára, aki az említett, 3–2-re elveszített kupadöntőben is két gólt szerzett.

GARAMI JÓZSEF AZ ELLENFÉLRŐL
AZ MTK SENICA ELLENI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSE
MTK BUDAPEST–FK SENICA (szlovákiai)2–3 (2–2)
Budapest, Hidegkuti Nándor Stadion, 150 néző. Vezette: Berke B.
MTK. 1. félidő: Hegedűs L. – Nagy T., Vukmir, Kelemen D., Deutsch – Zsidai, Vadnai – Csiki, Kanta J., Rácz F. – Tischler. 2. félidő: Hegedűs L. – Szurkos, Kornis, Tóth F., Hajdú A. – Nikházi, Batizi-Pócsi – Vass P., Balajti, Frank R. – Lázok J.
SENICA: Sulla (Malec) – Krajcik (Fellary), Tidiane (Kruty), Stepánek, Fryclek (Ambra) – Krivko (Gouth), Kóna – Ferny, Blackburn (Stora), Kalabiska – Masaryk
Gólszerzők: Kanta J. (2), ill. Blackburn (2), Kalabiska
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik