El-selejtező: A Maribornál van a lélektani előny - Sebők József

Vágólapra másolva!
2010.07.20. 13:29
Idegenben kell kiharcolnia a továbbjutást az Európa-liga harmadik selejtezőkörébe a Videotonnak, miután Győrben 1–1-es döntetlent játszott a szlovén NK Mariborral. Sebők József, a ZTE korábbi válogatott csatára játszott a szlovén bajnokságban, és ő latolgatta az esélyeket a fehérváriak hivatalos honlapjának.

„Hogy miben különbözik a szlovén és a magyar bajnokság? Összességében kevesebb néző látogat ki a bajnoki mérkőzésekre, mint Magyarországon, de a szlovén bajnokság két-három meghatározó csapatának meccsein mindig több ezren szurkolnak. A Videoton ellenfele a legnépszerűbb és legeredményesebb csapat Szlovéniában, szlovén szinten rengeteg szurkolójuk van, akik egy-egy nagyobb rangadóra félelmetes hangulatot tudnak varázsolni a 2008-ban átadott gyönyörű maribori stadionban. A stadionavató mérkőzést egyébként épp ellenünk, a Lendva ellen játszották, és 13 000 néző volt jelen azon a találkozón" – mondta a Videoton honlapjának Sebők József.

„Mindent figyelembe véve úgy gondolom, hogy lélektani előnyben van a Maribor, és szerintem körülbelül 8000 szurkoló is kimehet a mérkőzésre, ami szintén nagy segítség lehet nekik, de tartom olyan jó csapatnak a Videotont, hogy képes legyen idegenben is kiharcolni a továbbjutást" – vélekedett Sebők.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik