CSERHÁTI ANDRÁS, CSERHÁTI ZOLTÁN (közvetítés) 2018.08.02 18:44 Frissítve: 2018.08.02 21:37

A Honvéd könnyűnek találtatott Luxemburgban – sima kiesés

A Budapest Honvéd nagy meglepetésre 2–0-ra kikapott Luxemburgban a Progres Niederkorn otthonában, így a hazai 1–0-s sikere ellenére kiesett a labdarúgó Európa-liga selejtezőjéből.

 

EURÓPA-LIGA
2. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓ

• NEM BAJNOKI ÁG
Progres Niederkorn (luxemburgi)–Budapest Honvéd 2–0 (De Almeida 21., Marques 84.)
Továbbjutott:
a Progres Niederkorn, 2–1-es összesítéssel

ÖSSZEFOGLALÓ

Túlzás lenne azt állítani, hogy a Honvéd szebbnél szebb stadionokban léphetett pályára a nemzetközi kupaporondon. A kispestiek az Európa-liga-selejtező első körében a macedón Rabotnicski ellen Szkopjében, az FFM-központban játszottak, de a magyar együttes tagjai nyugodtan érezhették volna magukat Telkiben is… Hasonló érzés foghatta el a Honvéd labdarúgóit ezúttal is, amikor meglátták a differdange-i sportlétesítményt. Rendezett, ám kicsi és puritán stadion szolgált ideiglenes otthonául a Progres Niederkornnak. Ennek a Honvéd szurkolói itták meg a levét, mert bár igény lett volna többre is, csak száznegyven darab jegyet kaptak. Gyorsan el is kapkodták valamennyit.

A fanatikusok pedig csodálkozva néztek, hogy az előzetes összeállításban még a kezdőbe jelölt kulcsember, a középpályás Gazdag Dániel miért került ki onnan. Nos, a 22 esztendős játékosnak a hírek szerint már a kezdés előtt fájt a combja, ennek ellenére megpróbált bemelegíteni, hátha tudja vállalni a játékot, de inkább nem kockáztatott, a helyére pedig a nála három évvel fiatalabb Banó-Szabó Bence került be.

Hogy ne súlyosbodjanak a kispesti gondok, arról Gróf Dávid tett – a kapusnak már a hetedik percben két(!) alkalommal is bravúrral kellett védenie, Emmanuel Francoise és Mayron De Almeida próbálkozott hiába. Álmosan kezdett a Honvéd, játékosai lassan, körülményesen szövögették a támadásaikat, és a 21. percben meg is történt a baj – Mayron De Almeida lőtt, Batik Bence pedig olyan balszerencsésen ért a labdába, hogy Gróf Dávid nem háríthatott (1–0).

A Niederkorn vezető góljaA luxemburgiak hamar ledolgozták egygólos hátrányukat, és sajnos azt kell írjuk, hogy teljesen megérdemelten.

Először Danilo próbálta kirángatni a csapatot a gödörből, a brazil lövése után a labda a bal oldali kapufán csattant – ha önzetlenebb, középre is passzolhatott volna, hiszen társa egyedül várta bent az átadást. De az, hogy a dél-amerikai duzzad az önbizalomtól, nem alaptalan, hiszen idénybeli négy tétmérkőzésén négy gólig jutott.

Supka Attila vezetőedző a folytatásban úgy döntött, nem nézi együttese szenvedését, és Banó-Szabó Bence helyett Baráth Botondot állítja be. Az alapesetben védő, ám a Progres Niederkorn elleni hazai mérkőzésen kényszercsatárként beküldött, s végül győztes gólt szerző (1–0) labdarúgó némi életet lehelt a gárda játékába, sorra harcolta ki a szabadrúgásokat. Bizony, ennek is lehetett örülni. Ilyen gyenge félidőt talán csak a Rabotnicski ellen (1–2), az Európa-liga-selejtező első körében, szintén idegenben mutatott a Honvéd.

A szünet után gyorsan jelentős lépést tehetett volna a továbbjutás felé a magyar csapat, csakhogy Holender Filip az 53. percben óriási helyzetben rontott. Nagy Gergő adott középre balról, a támadó azonban becsúszva, négy méterről kapu fölé lőtt.

Vánszorgott az idő, s amikor már mindenki azt hitte, következik a hosszabbítás, Yann Marques megduplázta a hazaiak előnyét. Ezt követően maradt a 2–0, így – főleg a múlt heti, budapesti összecsapás után – óriási csalódást jelent a Honvéd kiesése. Több stadiont már nem láthat a csütörtökön gyenge napot kifogó kispesti csapat a nemzetközi porondon, a harmadik körbe ugyanis a luxemburgiak jutottak.


A Niederkorn továbbjutást érő gólja

2019.11.08 21:15:13

Európa-liga BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Még a továbbjutásra is van reménye a magyar bajnokcsapatnak.

2019.11.07 20:32:36

Európa-liga CS. Z.

Helyzetek sokaságát dolgozta ki Solskjaer csapata, amelyben Greenwood, Martial és Rashford is betalált.

2019.11.06 19:14:19

Európa-liga H. D.

A 35. perctől kezdve kettős emberhátrányban játszó bolgár csapatnak esélye sem volt.

2019.11.07 20:34:59

Európa-liga BORBOLA BENCE (összefoglaló), TÖRÖK ATTILA, SZABÓ MIKLÓS (fotó), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Nem született gól a mérkőzésen, mindkét csapat helyzetek sorát hibázta el, fantasztikus szurkolás mellett.

2019.11.07 13:27:24

Európa-liga P. K.

A legutóbbi három bajnoki rangadó számait vetettük össze a nemzetközi kupameccsekkel.