El: ötven fradista jegy nélkül utazott – holland közlemény

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.03. 18:53
Mint arról beszámoltunk, a holland rendőrség hivatalos közleménye szerint nyolc futballdrukkert kellett előállítani csütörtökön az 1–1-re végződő Go Ahead Eagles–Ferencváros Európa-liga-selejtező előtt és után. A holland klub hivatalos közleményben reagált a történtekre, és eddig nem ismert információkat is nyilvánosságra hozott.

A Go Ahead Eagles hivatalos honlapján olvasható közlemény szerint „ötven ferencvárosi szurkoló meccsbelépő nélkül utazott Hollandiába, ahol arra törekedtek, hogy konfrontációba kerüljenek a hazai drukkerekkel”, ám a rendfenntartók közbeléptek, így nem került sor összecsapásra. A biztonsági erők a német határ felé terelték a magyar fanatikusokat.

A holland rendőrség korábban arról számolt be, a Go Ahead Eagles drukkerei is keresték az összetűzés lehetőségét, sőt a helyszínen előállított nyolc szurkolóból csak egy volt magyar.

A holland klub kommünikéjében leírja, hálás Emmen városának a vendéglátásért, és nagyon sajnálja, hogy „néhány, magát futballszurkolónak nevező személy” visszaélt a helyiek jóindulatával.

A Go Ahead Eagles leszögezi, együttműködik a rendőrséggel, amely jelenleg is vizsgálja a történteket. Az egyesület hozzáteszi, mindent megtesznek annak érdekében, hogy a jövőben ne forduljanak elő a csütörtökihez hasonló cselekmények.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik