El: Nincs értelme azon bánkódni, mi lett volna, ha bemegy – Isael a szabadrúgásáról

BORBOLA BENCE (Barcelona)BORBOLA BENCE (Barcelona)
Vágólapra másolva!
2019.09.20. 09:24
null
Isael a Ferencváros egyik legjobbja volt az Espanyol ellen (Fotó: Szabó Miklós)
Mint ismert, a Ferencváros labdarúgócsapata 1–1-es döntetlent harcolt ki az Espanyol vendégeként az Európa-liga csoportkörének 1. fordulójában. A mérkőzés után az FTC egyik legjobbja, Isael értékelt a Nemzeti Sport helyszíni tudósítójának.

 

Volt oka mosolyogni.

Egyébként is fülig ér a szája általában, most pedig aztán még szélesebb vigyorral szállt fel a Barcelonából a csapatot Budapestre repítő gépre. A brazil Isael egyértelműen az Espanyol elleni csütörtöki Európa-liga mérkőzés legjobbja volt, minden labdaérintése veszélyes volt, érezhető volt, hogy végre élvezi a játékot. Az első félidőben olyan sarkazása volt, ami után még a spanyol szurkolók is csettintettek. Arról nem is beszélve, hogy a Ferencváros gólja előtt ő adta középre a labdát (melyet aztán Javi López az érkező Tokmac Nguen elől a saját kapujába lőtt), majd a fordulás után szabadrúgásból a kapufára tekerte a labdát.

Nem tudom, hogy ez volt-e a legjobb mérkőzésem, amióta itt vagyok a Ferencvárosban, de kétségtelen, jól ment a játék… – mondta a brazil csatár. – Szerhij Rebrov két-három nappal a mérkőzés előtt szólt, úgy készüljek, hogy a kezdőcsapat tagja leszek, így még koncentráltabb voltam. Tisztában voltam vele, milyen fontos mérföldkő az Espanyol elleni találkozó a klub életében, nagyon örülök, hogy jól sikerült a bemutatkozásunk a csoportkörében.”

A 31 esztendős támadó a második félidő elején kis híján kettőre növelte a zöld-fehérek előnyét, ám szabadrúgásánál nem volt szerencséje, és a labda a lécre, és nem a kapuba vágódott. De vajon lövésnek, vagy beadásnak szánta a szabadrúgást?

Úgy álltam a labda mögé, hogy mindenképpen erővel rúgom meg, hiszen ezek rendre veszélyesek – mondta Isael. – Ilyenkor úgy kell lőni a labdát, hogy az a kapu irányába menjen, és miután nagyobb ívben érkezett a kapu elé, végül a kapufán csattant a labda. Nem volt szerencsém… Nincs értelme azon bánkódni, mi lett volna, ha bemegy, és kétgólos előnnyel futunk neki a hajrának. Így is remek eredményt értünk el, hiszen pontot szereztünk az Espanyol otthonában.”

A mérkőzést követően Szerhij Rebrov vezetőedző, és maga a játékos sem tagadta, erőállapota miatt kellett lecserélni, ami nem is csoda, hiszen hosszú hónapok óta nem játszott végig kilencven percet. A barcelonai mérkőzésen pedig különösen nagy volt az iram, az Espanyol az utolsó harminc percben kapuja elé szorította az FTC-t. Isael az idei bajnokságban sérülése után augusztus végén a Puskás Akadémia ellen (4–1-re elveszített bajnokin) csereként fél órát töltött a pályán, a Diósgyőr ellen (1–0-ra megnyert találkozón) pedig hiába volt a kezdőcsapat tagja, piros lapja miatt csupán öt percet futballozhatott. Nem csoda, ha a dél-amerikai játékos csütörtök este elfáradt.

„Régen játszottam mérkőzést végig, egyelőre nem vagyok százszázalékos állapotban. Alaposan elfáradtam, de ez ilyenkor természetes. A legfontosabb, hogy sikerrel kezdtük az Európa-liga csoportkörét, amiből erőt és önbizalmat meríthetünk. A mérkőzés előtt azt beszéltük a társakkal, próbáljuk meg kiélvezni, hogy ilyen mérkőzéseken léphetünk pályára. Nos, úgy gondolom, ez csütörtök este teljes mértékben sikerült. Jól játszottunk, és pontot is szereztünk.”

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR
1. FORDULÓ
H-CSOPORT
RCD Espanyol (spanyol)–Ferencváros 1–1 (0–1)
Barcelona,
Estadi Cornella-El Prat, 18 125 néző. Vezette: Dabanovics (montenegrói)
ESPANYOL: Diego López – J. López, Naldo Pereira, Espinosa, Vila (Pedrosa, 67.) – Roca – Melendo (Calleri, 56.), P. Lozano, Granero – Vu Lej, M. Vargas (Campuzano, 74.). Vezetőedző: David Gallego
FERENCVÁROS: Dibusz – Botka (Lovrencsics G., 66.), Blazic, Dvali, Heister – Ihnatenko (Frimpong, 85.), Haratin – Zubkov, Sigér, Nguen – Isael (Szihnyevics, 62.). Vezetőedző: Szerhij Rebrov
Gólszerző: M. Vargas (60.), ill. J. López (10. – öngól)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A Nemzeti Sportot Barcelonából tudósítja: Borbola Bence, Szabó Miklós (fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik