MTI 2018.10.24 20:23 Frissítve: 2018.10.25 00:09

El: Nem elég jól játszani, most már pontokat kell szerezni – Nikolics

Nem elég jól játszani, most már pontokat kell szerezni – hangsúlyozta a Vidi FC szerb edzője, Marko Nikolics a PAOK Szaloniki otthonában, a Tumba Stadionban, egy nappal a két csapat Európa-liga-mérkőzése előtt tartott szerda esti sajtótájékoztatóján.

 

Marko Nikolics szerint a játékosai igazi harcosként léptek pályára az utóbbi időben (Fotók: Szabó Miklós)

A magyar bajnok edzése előtt Marko Nikolics azt mondta, hogy az előző fordulóban, Londonban a Chelsea ellen megvolt a kiváló játék, csak egy kis szerencse kellett volna a jobb eredményhez. Ezúttal azonban már eredményesnek kell lenni – tette hozzá.

„Ha a PAOK ellen, vagyis a soron következő két találkozón nem szerzünk pontokat, akkor elúszhat a továbbjutás esélye, viszont, ha sikerül jó eredményeket elérnünk, akár a második, továbbjutást érő helyet is elcsíphetjük” – fogalmazott.

Marko Nikolics megemlítette, hogy az utóbbi két-három hónapban a játékosai igazi harcosként lépnek pályára az európai kupameccseken, és erre lesz szükség ezúttal is, mert a PAOK rendkívül erős csapat.

A fehérvári gárda bosnyák középpályása, Anel Hadzic kiemelte, hogy a PAOK jelenleg jobb csapat, mint az AEK Athén, amellyel néhány hete a BL-playoffban kiegyenlített párharcot vívtak. Ezek alapján kemény összecsapás vár rájuk – fűzte hozzá.

A hazaiak délutáni sajtótájékoztatóján Razvan Lucescu vezetőedző azt mondta, hogy jó formában vannak, önbizalomtól duzzadnak, ám ez nem jelenti azt, hogy csütörtökön csak kimennek a pályára és nyernek.

A görögök román trénere szerint a Vidi több arcát megmutatta már az idei kupaszezonban, a Chelsea ellen például nagyon egységes, sokat futó és a területeket kiválóan lezáró együttest látott. Úgy vélte, nagyon kemény találkozó vár rájuk.

Már a PAOK Szaloniki otthonában edzett a Vidi

A Vidi FC a Bajnokok Ligája selejtezőjében kezdte meg az európai kupaküzdelmeket. Az első fordulóban a luxemburgi bajnok Dudelange együttesét búcsúztatta (1–1, 2–1), majd a bolgár bajnokságot megnyerő Ludogorecet (0–0, 1–0). A harmadik körben a svéd ligát megnyerő Malmőt is kiverték a fehérváriak (1–1, 0–0), ám a görög AEK Athénnal szemben alulmaradtak (1–2, 1–1) és kiestek az Európa-liga csoportkörébe. Ott az első fordulóban, hazai pályán kikaptak a fehérorosz BATE Boriszovtól (0–2), majd a Chelsea otthonában is pont nélkül maradtak (0–1).

A PAOK a Vidihez hasonlóan a Bajnokok Ligája selejtezőjében kezdte az európai kupaszezont. A második fordulóban a svájci Baselt búcsúztatták (2–1, 3–0), majd a Szpartak Moszkvát múlták felül (3–2, 0–0). A negyedik körben a portugál Benfica jobbnak bizonyult náluk (1–1, 1–4), így estek át az Európa-liga csoportkörébe. Ott az első fordulóban hazai pályán kikaptak az angol Chelsea-től (0–1), aztán a BATE Boriszov otthonában javítottak (4–1), így jelenleg három pontjuk van.

EURÓPA-LIGA
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ
L-CSOPORT
csütörtök, 21.00:
PAOK (görög)–Vidi FC (Tv: Sport1)
csütörtök, 21.00: Chelsea (angol)–BATE Boriszov (fehérorosz) (Tv: Digi Sport1)

2019.12.14 23:10:58

Európa-liga MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Az FTC legkésőbb Rebrov kinevezésekor letette a voksát egy bizonyos stratégia mellett, amelynek a konzekvens követése ezt a sikert eredményezte. A csapat kivívta magának a lehetőséget, hogy a vicinálisról néhány megálló erejéig átszálljon a gyorsvonatra.

2019.12.13 19:06:23

Európa-liga SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. A játékvezető meglopta a Fradit, jókora esélyt rabolt el a zöld-fehérektől.

2019.12.12 19:57:32

Európa-liga BORBOLA BENCE, SZABÓ MIKLÓS (RAZGRAD), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Elmaradt 11-es, elpuskázott ziccer, figyelmetlenség miatt kapott gól, kései egyenlítés: csak döntetlen a Ludogorec ellen.

2019.12.12 18:39:18

Európa-liga BOROS MIKLÓS (Temesvár), DÓCS ÁKOS, HATÁR DÁVID (Budapest)

A Dinamo Kijev szinte mindent kihagyott Holenderék ellen • A CFR legyőzte a Celticet.