T. I. 2019.08.14 19:55 Frissítve: 2019.08.15 09:06

El: Nagy Dominik örülhetett Görögországban, Megyeriék búcsúztak

A Nagy Dominikot a hajrá kezdetén pályára küldő Legia Warszawa 2–0-ra győzött Megyeri Balázs és Ugrai Roland csapata, az Atromitosz otthonában, ezzel bejutott az Európa-liga selejtezőjének playoffkörébe. A portugál Vitória 6–0-ra kiütötte lett ellenfelét. Az örmény Ararat-Armenia Tbilisziben fordította meg a grúz Szaburtalo elleni párharcát.

Pawel Stolarski (elöl) lapos lövése kifogott Megyeri Balázson (Fotó: Legia Warszava – Twitter)

 

Három a magyar igazság! És igazság: három magyar lépett pályára Görögországban, az Atromitosz–Legia összecsapáson. Igaz, kezdőként csak egy: Megyeri Balázs. És az eredmény után is csak egy lehetett boldog: Nagy Dominik.

A varsói 0–0-s döntetlen után a 29. percig bizakodhattak a görögök, ekkor viszont – a helyzetek száma alapján egyáltalán nem érdemtelenül – megszerezte a vezetést a Legia. Pawel Stolarski lapos, a kapu jobb oldalába suhanó lövésénél talán bravúrral menthetett volna Megyeri, ám tegyük hozzá, nem könnyítette meg a dolgát, hogy a labda útjában három hazai védő is állt, blokkolni egyik sem tudta a lövést – csak a kilátást. 0–1

A második játékrész elején igyekezett labdabirtoklásban ellenfele fölé kerekedni az Atromitosz, ám hiába járatták meg újra és újra, igazán nagy helyzetbe nem tudtak kerülni a hazaiak. Sőt, labdavesztés után hamarosan meg is pecsételődött a sorsuk: egy kontra végén Valeriane Gvilia vette be kapásból Megyeri kapuját, kétgólosra növelve a fórt. 0–2

Innentől három találat kellett volna a görögöknek a továbbjutáshoz...

A 62. percben jött is Ugrai Roland, a magyar támadó az izraeli védőt, Tal Kilát váltotta, de hiába a bátornak nevezhető csere, nemhogy hármat, még a becsületgólt sem tudta megszerezni az Atromitosz a hajrában.

Kissé faramuci módon a magyarok közül a legkevesebbet játszó Nagy Dominik lehetett a legelégedettebb a mérkőzéssel: a 68. percben pályára lépő korábbi ferencvárosi középpályás győztes csapat tagja lehetett.

Nagy napja volt a Vitóriának, amely 6–0-s sikert ért el a lett Ventspils ellen. Az eredmény mellett a portugál csapat statisztikusok által feljegyzett 36 lövése/fejese is jól mutatja a hazai mezőnyfölényt – igaz, ezek közül „csak” 14 találta el a kaput. A 24 esztendős, korábbi utánpótlás-válogatott Rochinha két gólja mellett három gólpasszal járult hozzá a kiütéses sikerhez.

A játéknap harmadik továbbjutója az örmény Ararat-Armenia lett, amely idegenben, Tbilisziben fordította meg a Szaburtalo elleni párharcot. Miután saját közönsége előtt 2–1-re kikapott, ezúttal 2–0-ra győzött.

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, 3. KÖR, VISSZAVÁGÓ
Atromitosz (görög)–Legia Warszawa (lengyel) 0–2
Továbbjutott: a Legia Warszawa, 2–0-s összesítéssel

Szaburtalo Tbiliszi (grúz)–Ararat-Armenia (örmény) 0–2
Továbbjutott: az Ararat-Armenia, 3–2-es összesítéssel

Vitória (portugál)–FK Ventspils (lett) 6–0
Továbbjutott: a Vitória, kettős győzelemmel, 9–0-s összesítéssel

2019.08.18 22:40:24

Európa-liga MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Az esélyt rá csak megerősíti Lovrencsics kapitánysága és a közönség empátiája. Az őszinteség mentén az öltözőben és a pályán egyaránt messzire lehet jutni.

2019.08.06 23:38:37

Európa-liga CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Az igazi kérdés persze, hogy milyen szempontok érvényesültek az UEFA döntéshozásában. A legriasztóbb változat, hogy igazából semmilyenek, hacsak a szőnyeg alá söprés gyakorlatát nem tekintjük annak.

2019.08.03 20:09:36

Európa-liga S. TÓTH JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. Vannak és lesznek is kapitális játékvezetői baklövések.

2019.08.02 21:51:46

Európa-liga DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Mi van, ha a játékvezetőt elviszi a mentő? Semmi.