El: manchesteri dominancia az „Év csapatában”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.26. 12:00
Az UEFA összeállította azt a keretet, amelyet a labdarúgó Európa-liga 2016–2017-es kiírásának legjobb 18 labdarúgója alkot. Ebbe nyolcan kerültek be a végső győztes Manchester Unitedből.

A legjobb keretet hatfős szavazó bizottság állította össze, melyben az MU legendás menedzsere, Sir Alex Ferguson, az Ajax, a Roma és az Inter egykori játékosa, Cristian Chivu, valamint a finnek korábbi szövetségi kapitánya, Mixu Paatelainen is helyet kapott.

A győztes manchesteri gárdából nem meglepő módon nyolcan is bekerültek a legjobbak közé: többek között a 12 mérkőzésén csupán négy gólt kapó kapus, Sergio Romero, a sérülése miatt a döntőn már nem játszó, de az egész sorozatban öt találatot szerző és négy gólpasszt jegyző Zlatan Ibrahimovic, valamint a tavaly nyári igazolások közül Paul Pogba, Henrih Mhitarjan és Eric Bailly is.

A döntőben 2–0-s vereséget szenvedő Ajaxból Matthijs de Ligtet, Amin Younest és Bertrand Traorét választották be a sorozat válogatottjába.

AZ EURÓPA-LIGA ÉV CSAPATA
Kapusok: Sergio Álvarez (Celta Vigo), Sergio Romero (Manchester United)
Védők: Eric Bailly (Manchester United), Gustavo Cabral (Celta Vigo), Jérémy Morel (Lyon), Matthijs de Ligt (Ajax), Daley Blind (Mancherter United), Antonio Valencia (Manchester United)
Középpályások: Pablo Hernández (Celta Vigo), Ander Herrera (Manchester United), Paul Pogba (Manchester United), Youri Tielemans (Anderlecht), Corentin Tolisso (Lyon), Henrih Mhitarjan (Manchester United), Amin Younes (Ajax)
Támadók: Zlatan Ibrahimovic (Manchester United), Alexandre Lacazette (Lyon), Bertrand Traoré (Ajax)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik