El: a Napoli kikapott a DVSC-verő Young Boystól

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.23. 18:55
null
Hiába keménykedett Gökhan Inler, a Napoli kikapott Svájcban (Fotó: Reuters)
A labdarúgó Európa-liga 3. fordulójában a címvédő Sevilla a Standard Liege, míg a Muhamed Besiccsel felálló Everton a Lille otthonában játszott gól nélküli döntetlent. Meglepetésre a Napoli kikapott a Young Boystól, a Ferencvárost kiejtő Rijeka pedig a Feyenoord ellen nyert hazai környezetben.

G-CSOPORT

Rijeka–Feyenoord
A Sevilla ellen az első fordulóban sima, kétgólos vereséget szenvedő, majd a belga Standardot szoros meccsen legyőző Feyenoord újra kemény ellenfélre akadt. A horvát bajnok Rijekának bőven voltak lehetőségei, és a hazaiak a 63. percben Andrej Kramaric találatával meg is szerezték a vezetést. A góltól felébredő hollandok sokat nem vártak az egyenlítéssel, három perccel később Toornstra módosította 1–1-re az állást.

A Rijeka nem adta fel, és végül be is gyűjtötte a három pontot: Kramaric előbb akcióból, majd tizenegyesből is betalált, így 3–1-re nyert a horvát csapat. A 23 esztendős csatár az első horvát, aki az Európa-liga történetében három gólig jutott a főtáblán.

Standard Liege–Sevilla
Finoman szólva sem kápráztatták el a csapatok a csekélyke számú közönséget az első félidőben, alig-alig jutottak el az ellenfél kapujáig a játékosok. A Sevilla azért legalább egy kapufáig eljutott Grzegorz Krychowiak révén, apró szépséghiba, hogy előtte lesen volt, így a játékvezető akkor sem adta volna meg a gólt, ha betalál a lengyel légiós. A Standard kiábrándító produkcióval rukkolt ki, sok mindenről tanúskodik az a statisztikai adat, hogy nem talált kaput a belga együttes az első 45 percben.

A fordulás után nagyot fordult a világ, a vendéglátók ugyanis elkezdtek futballozni, aminek köszönhetően jó mérkőzés alakult ki a második félidőre. Betónak több nagy védést is be kellett mutatnia, hogy a spanyolok ne kerüljenek hátrányba, közben azért Unai Emery együttesének is volt néhány lehetősége a kicsit fellazuló védelem ellen. Gól azonban nem született végül – pedig a 93. percben a Standard kétszer is megszerezhette volna a győztes találatot, Jorge Teixeira lövése blokkról vágódott a kapu mellé, míg a csereként beálló Vinícius Araújo ajtó-ablak helyzetben nem tudta eltalálni a bal alsó sarkot hat méterről...

EURÓPA-LIGA
3. FORDULÓ
G-CSOPORT
Rijeka–Feyenoord 3–1 (Kramaric 63., 71., 76. – 11-esből, ill. Toornstra 66.)
Standard Liege–Sevilla 0–0

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Sevilla 3 1 2 0 4–2 +2 5
2. Standard Liege 3 1 1 1 3–2 +1 4
3. Rijeka 3 1 1 1 5–5 0 4
4. Feyenoord 3 1 0 2 3–6 –3 3
Az evertonos Ross Barkleynak eszébe juthatott
Deák Bill Gyula slágere (Fotó: Reuters)
Az evertonos Ross Barkleynak eszébe juthatott Deák Bill Gyula slágere (Fotó: Reuters)

H-CSOPORT

Lille–Everton
A Lille és az Everton mérkőzésén az összecsapás kifejezést már a kezdő sípszó előtt felhasználhatta a sajtó, ugyanis előbb az angol és a francia szurkolók egy csoportja mordult egymásnak, majd a helyi rohamrendőrség oszlatta fel könnygáz segítségével a randalírozó angol fanokat. Ez az eset összehozta állítólag a két szurkolótábort, és közösen kezdték el hajigálni a rend őreit – a két labdarúgócsapatba azonban nem szorult ennyi tűz az első félidőben, meglehetősen unalmas 45 percet láthattunk. Egy-két pontatlan középtávoli lövés is élményszámba ment már, Muhamed Besic sárga lapja egyenesen kiemelt eseménynek számított.

Divock Origi, a Liverpool kölcsönjátékosa igyekezett leginkább a fordulást követően, de kaput ő sem talált, a másik oldalon Aiden McGeady hagyott ki ordító lehetőséget, majd a 89. percben Besic remek átadását a kapu mellé vágta Samuel Eto'o. Roppant alacsony színvonalú mérkőzést láthattunk, ennek kedvéért igazán kár volt átrendezni Lille belvárosát.

FK Krasznodar–Wolfsburg – összefoglaló

EURÓPA-LIGA
3. FORDULÓ
H-CSOPORT

FK Krasznodar–Wolfsburg 2–4 (Granqvist 51. – 11-esből, Wanderson 86., ill. Olic 38., De Bruyne 46., 80., L. Gustavo 64.)
Lille–Everton 0–0

A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Everton 3 1 2 0 5–2 +3 5
2. Wolfsburg 3 1 1 1 6–7 –1 4
3. Lille 3 0 3 0 2–2 0 3
4. FK Krasznodar 3 0 2 1 4–6 –2 2

I-CSOPORT

Young Boys–Napoli
A fordulót megelőzően a csoport élén álló Napoli a DVSC-Teva által is jól ismert Young Boys otthonába látogatott. Az olaszok nem a legerősebb összeállításukban léptek pályára, hiszen José Callejón, Marek Hamsík és Gonzalo Higuaín is csak a kispadon kapott helyet, de az eredmény kedvezőtlen alakulása miatt mindhárman bevetési parancsot kaptak Rafa Benítez vezetőedzőtől.

A vendégeken azonban ők sem segíthettek – bár Callejón szerzett egy lesgólt –, a svájci együttes otthon tartotta a három pontot. Előbb a Paris Saint-Germain korábbi csatára, Guillaume Hoarau lőtte ki a jobb alsó sarkot, miután a Napoli-védők nem léptek ki rá, majd a ráadás perceiben Renato Steffen remek ütemű kiugratása után Leonardo Bertone emelt a kapuba a tehetetlen Rafael Cabral mellett. A Young Boys győzelmének köszönhetően átvette a vezetést a csoportban.

A hírek szerint a mérkőzést követően a feldühödött Napoli-drukkerek megtámadták a csapatbuszt, valamint verbálisan bántalmazták Benítezt.

Slovan Bratislava–Sparta Praha
A kvartett másik mérkőzése az első félidő hajrájában szurkolói rendbontások miatt félbeszakadt. A két csapat drukkerei átszakították a kerítést, és egymásnak estek, amelynek következtében a játékvezető az öltözőbe küldte a csapatokat. A negyvenöt perces kényszer-, és a tizenöt perces kötelező szünet után a csehek felőrölték vendéglátójukat.

A prágaiak David Lafata találatával szereztek vezetést – más kérdés, hogy a csapatkapitány körülbelül kétméteres lesen állt a gólja előtt –, majd Tiémoko Konaté helyezett a bal alsóba a Slovan védőinek asszisztálása mellett. A végeredményt az utolsó tíz percre fordulva Ladislav Krejcí állította be egy lendületesen végigvitt támadás végén. A Sparta győzelme után az eddig százszázalékos Napoli – rosszabb gólkülönbséggel – a csoport harmadik helyére szorult.

EURÓPA-LIGA
3. FORDULÓ

I-CSOPORT

Slovan Bratislava–Sparta Praha 0–3 (Lafata 56., Konaté 61., Krejcí 82.)
Young Boys–Napoli 2–0 (Hoarau 52., Bertone 90.)

AZ I-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Sparta Praha 3 2 0 1 7–4 +3 6
2. Young Boys 3 2 0 1 8–3 +5 6
3. Napoli 3 2 0 1 5–3 +2 6
4. Slovan Bratislava 3 0 0 3 0–10 –10 0

J-CSOPORT

Aalborg–Dinamo Kijev
Az Aalborg az első fordulóban 6–0-ra kikapott Bukarestben, azóta viszont szépen talpra állt, a Rio Ave után a Dinamo Kijevet is elintézte hazai pályán. A 3–0-ra nyerő dán csapat a legsimább győzelmet aratta a 19 órás mérkőzéseken.

Steaua Bucuresti–Rio Ave
Raul Rusescu az első két fordulóhoz hasonlóan ezúttal is eredményes volt a Steauában, sőt kétszer is bevette a Rio Ave kapuját, ezzel a szünetben 2–0-ra vezetett a bukaresti csapat. A második félidő elején a portugál gárda megszerezte első gólját a csoportkörben, ennél több örülni valója azonban nem volt, harmadszor is vereséget szenvedett.

EURÓPA-LIGA
3. FORDULÓ
J-CSOPORT

AaB Aalborg–Dinamo Kijev 3–0 (Enevoldsen 11., Thomsen 39., 90.)
Steaua Bucuresti–Rio Ave 2–1 (Rusescu 17., 45., ill. Del Valle 48.)

A J-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Steaua Bucuresti 3 2 0 1 9–4 +5 6
2. Dinamo Kijev 3 2 0 1 6–4 +2 6
3. Aalborg 3 2 0 1 4–6 –2 6
4. Rio Ave 3 0 0 3 1–6 –5 0

K-CSOPORT

Dinamo Minszk–Guingamp
A felek mínusz négy fokban kezdték a mérkőzést, és egy-egy ponttal gazdagabban fejezték be. A minszkiek az első pontjukat szerezték meg.

PAOK–Fiorentina
A Fiorentina a harmadik csoportellenfelét is legyőzte, de a PAOK-ot 3–0 helyett „csak” 1–0-ra. A gólt Juan Manuel Vargas lőtte, a saját lövése utáni kipattanót értékesítve. A firenzei csapat már hét mérkőzés óta veretlen idegenben az európai kupaporondon (5 győzelem, 2 döntetlen).

EURÓPA-LIGA
3. FORDULÓ

K-CSOPORT

Dinamo Minszk–Guingamp 0–0
PAOK–Fiorentina 0–1 (Vargas 39.)

A K-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Fiorentina 3 3 0 0 7–0 +7 9
2. Guingamp 3 1 1 1 2–3 –1 4
3. PAOK 3 1 0 2 6–4 +2 3
4. Dinamo Minszk 3 0 1 2 1–9 –8 1

L-CSOPORT

Trabzonspor–Lokeren
A továbbjutás szempontjából kulcsfontosságú mérkőzésnek ígérkezett a közönségcsalogatónak nem nevezhető Trabzonspor–Lokeren meccs, amely a török csapat kétgólos sikerével zárult. A hazaiak Mustapha Yatabaré szöglet utáni fejesével kerültek előnybe a második félidő elején, majd José Bosingwa előkészítése után Kévin Constant állította be a végeredményt a végjátékban.

A belga együttes a következő fordulóban saját közönsége előtt vehet revánsot a Trabzonsporon, annak a meccsnek is döntő szerepe lehet a továbbjutás szempontjából.

Metaliszt Harkiv–Legia Warszawa – összefoglaló

EURÓPA-LIGA
3. FORDULÓ

L-CSOPORT

Metaliszt Harkiv–Legia Warszawa 0–1 (Duda 28.)
Trabzonspor–Lokeren 2–0 (Yatabare 54., Constant 86.)

AZ L-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Legia Warszawa 3 3 0 0 3–0 +3 9
2. Trabzonspor 3 2 0 1 4–2 +2 6
3. Lokeren 3 1 0 2 1–3 –2 3
4. Metaliszt Harkiv 3 0 0 3 1–4 –3 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik