Kondás: Kudarcnak érzem az El-kiesésünket

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.25. 22:33
Ahogy arról már beszámoltunk, a labdarúgó Európa-liga második selejtezőkörének visszavágóján a DVSC-Teva Nyíregyházán 3–0-s vereséget szenvedett a norvég Strömsgodsettől, így búcsúzott a további küzdelmektől. Kondás Elemér, a debreceniek vezetőedzője a találkozót közvetítő Duna Televíziónak elmondta, hogy a továbbjutáshoz hatékonyabban kellett volna játszaniuk.

„Az első helyzet előttünk adódott, amikor Czvitkovics Peti alászaladt a labdának egy beadásnál. Ellenfelünk két gólt szerzett oldalszabadrúgásból és egyet a megpattanó labda után. Ezek után nála volt a lélektani előny, de olyan helyzeteket alakítottunk ki, amelyek után fordíthattunk volna, de összességében jobbak voltak. Ki kellett volna használnunk a helyzeteinket, akkor szorosabb meccs lehetett volna. Így, hogy nem lőjük be a helyzeteket, csak megnehezítjük a saját helyzetünket. Koncentrációs hibák miatt nem tudtuk a legnagyobb helyzeteket sem értékesíteni. Kudarcnak érzem a kiesést, Norvégiában jó teljesítményt nyújtottunk, itthon kellett volna hatékonyabban játszanunk” – nyilatkozta Kondás Elemér.Kondás Elemér.

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón még bővebben értékelt a Loki mestere.

„Tudtuk hogy nehéz mérkőzés vár ránk, tudtuk, hogy az ellenfelünk komoly játékerőt képvisel. Jó eredményt értünk el idegenben, jól kezdtük a mai mérkőzést is, adódtak lehetőségeink, de egy szabadrúgás után elkerülhető gólt kaptunk. Sajnos a második góljuk is egy elkerülhető találat volt, szintén egy szabadrúgást követő kavarodás után. Ezt követően próbáltunk offenzívebb játékot játszani, de a harmadik gól, ami a mi szempontunkból szintén balszerencsés körülmények között született, megpecsételte a sorsunkat" – mondta a mérkőzést követő sajtótájékoztatón Kondás.

„Adódtak nagy helyzeteink, amiket ha értékesítünk, szorosabb végeredmény születhetett volna, de sajnos ma este az üres kapuba sem tudtunk betalálni. Sok siker kívánok az ellenfélnek."

„Biztonságosabb játékkal kezdtünk, ennek ellenére tudtunk támadásokat vezetni, de egy ilyen szabadrúgásból (első gól) nem szabad gót kapni, ráadásul úgy, hogy magasabbak voltunk ellenfelünknél. Csalódásként éljük meg a mérkőzést, olyan gólokat kaptunk, amikből felkészültünk, a múlt héten meg tudtuk oldani, ma nem. A kihagyott helyzetek miatt is csalódott vagyok. Túl kell lépni a történteken, ki lesz értékelve a mérkőzés és felkészülünk a következő feladatra."

Ronny Deila, a Strömsgodset vezetőedzője szerint remek védekezésüknek és veszélyes szabadrúgásaiknak köszönhetik, hogy búcsúztatták a DVSC-t.

„A kulcs a védekezés volt, amit kiválóan hajtottunk végre az egész mérkőzésen, jobban, mint az első meccsen. A visszavágó előtt tudtuk, hogy fontosak lesznek a kontrák és a rögzített szituációk. Jól használtuk ki a helyzeteinket, ennek köszönhetjük a továbbjutást. Végig kontroll alatt tartottuk a meccset, még a piros lap után is kezünkben tartottuk a játékot. A taktikánk bevált, a védekezéssel nyertük meg a találkozót" – mondta Ronny Deila, a norvég csapat vezetőedzője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik