El: „Kemény éjszakám lesz még” – Wenger végtelenül szomorú

Vágólapra másolva!
2018.05.04. 00:33
null
Itt már Arsene Wengeren is látszik, hogy ennek bizony nem lesz jó vége (Fotó: AFP)
Az Atlético Madrid megérdemelten jutott be a labdarúgó Európa-liga 2018-as döntőjébe, miután hazai pályán 1–0-ra legyőzte és 2–1-es összesítéssel búcsúztatta az Arsenalt. Ez egyben az is jelenti, hogy Arsene Wenger európai trófea nélkül távozik a londoni csapat kispadjáról – dupla szomorúság a francia mesternek. Az Atlético készülhet az Olympique Marseille ellen a döntőre, melyben Wenger szerint egyértelmű favorit lesz.

„Nagyon-nagyon szomorú vagyok, hogy ezzel a kieséssel búcsúzom az európai kupáktól a klub menedzsereként. Kemény éjszakám lesz még – a futball néha nagyon szép tud lenni, néha meg nagyon kegyetlen. Hasonló volt ez a találkozó is, mint az első mérkőzés – ki tudtunk alakítani veszélyes szituációkat, ám elöl és hátul is valami hiányzott belőlünk. Úgy gondolom, eleget tettünk a továbbjutásért, ám a sorsdöntő pillanatokban rossz döntéseket hoztunk. Otthon 1–0-ra vezettünk tíz perccel a vége előtt, és kaptunk egy ostoba gólt. Most az első félidőben jól nézett ki a meccs, erre kaptunk egy gólt a végén kontrából. Az Atléticóban ott volt az első félidőben a félsz, hogy ha gólt kap, akkor kieshet, de miután betalált, ez eltűnt. Túl könnyen vesztettük el a labdát, és Diego Costa a világ egyik legjobb befejező csatára. Gratulálok az Atlético Madridnak, sok szerencsét a döntőben – azt hiszem, egyértelmű volt, hogy ennek a párharcnak a győztese lesz a finálé favoritja” – értékelt Arsene Wenger, aki kitért Laurent Koscielny súlyos sérülésére is; az Arsenal és a francia válogatott kulcsemberét már a mérkőzés elején le kellett cserélni.

„Lehet, hogy jó híreket kapunk a kórházból, ám az igazat megvallva csodában kellene reménykednünk, mert a sérülése egyáltalán nem nézett ki jól. Úgy tűnt, elszakadt az Achillese, de még várjuk a végleges diagnózist” – mondta. A meccs után az Arsenal egykori védője, Martin Keown kifakadt, mondván, Mesut Özil nem méltó az „ágyúsok” mezének viselésére, és ezzel a kijelentéssel Wengert is szembesítették.

„Nem értek egyet ezzel az értékeléssel. Ha analizálják a mai teljesítményét, rájönnek, hogy rengeteget kiadott magából” – felelt a tréner.

Diego Simeone – akit az odavágón elküldtek a kispadról, így Madridban is csak a lelátóról nézhette a mérkőzést – Jan Oblak szerepét emelte ki a döntőbe jutásban.

„Nagyszerű kapusunk van, aki briliáns teljesítményt nyújtott a párharcban. Úgy léptünk ma pályára, hogy új lapot írunk a Metropolitano történetébe. A stadionok attól tesznek szert hírnévre, hogy fontos, nagy diadalokat aratnak bennük – ma megérezhettük, hogy milyen ez. Egészen különleges hangulatú volt az aréna, a szurkolók ráéreztek, hogy a csapatnak szüksége van arra a plusz lökésre, amit megadhatnak” – mondta a sajtótájékoztatón az Atlético mestere.

„Nem éreztem magam túl kényelmesen a lelátón, de Germán Burgos ott volt a pálya szélén – időtlen idők óta ismerjük egymást, és szavak nélküli megértés van közöttünk. Nagyszerű munkát végzett a csapat és az egész stáb is – én vagyok a leginkább reflektorfényben levő figura, ám közben mindenki évek óta kiválóan dolgozik. Fontos lépés volt ez előre, de remélem, még egyet megteszünk, és megnyerjük a döntőt, amelyben a Marseille nagyon kemény ellenfél lesz” – tette hozzá.

Az Európa-liga fináléját május 16-án Lyonban vívja az Atlético Madrid és az Olympique Marseille.

EURÓPA-LIGA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
ATLÉTICO MADRID (spanyol)–ARSENAL (angol) 1–0 (1–0)
Madrid
, Wanda Metropolitano Stadion. V: Rocchi (olasz).
Atlético Madrid: Oblak – Partey (Szavics, 93.), Giménez, Godín, Lucas Hernández – Saúl Níguez, Gabi, Koke, Vitolo (Á. Correa, 74.) – Diego Costa (F. Torres, 83.), Griezmann. Vezetőedző: Diego Simeone.
Arsenal: Ospina – Bellerín, Mustafi, Koscielny (Chambers, 12.), Monreal – Ramsey, G. Xhaka, Wilshere (Mhitarjan, 68.) – Welbeck, Özil – Lacazette. Menedzser: Arsene Wenger
Gólszerző: Diego Costa (45+2.)
Továbbjutott: az Atlético Madrid, 2–1-es összesítéssel.
A MÁSIK ELŐDÖNTŐBEN

Salzburg–Marseille 2–1 (Haidara 53., Sarr 65. – öngól, ill. Rolando 116.)
Továbbjutott: a Marseille, 3–2-es összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik