HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.07.17 20:39 Frissítve: 2018.07.17 21:05

El: Jó lenne, ha érkezne csatár, hetek óta ezen vagyunk – Supka

Mint ismert, a Budapest Honvéd hazai pályán 4–0-ra legyőzte a macedón FK Rabotnicskit, így 5–2-es összesítéssel bejutott a labdarúgó Európa-liga második selejtezőkörébe. A mérkőzés után a két vezetőedző, Supka Attila és Gjore Jovanovszki értékelte a történteket.

HIRDETÉS
Holender és Danilo is duplázott, de Supka Attila erősítene a támadósorban (Fotó: Földi Imre)

 

„Ez a mérkőzés nagyon hasonlított ahhoz, amit a csapattól elvárunk és kérünk. Hasonlított a felkészülési mérkőzéseinkhez is, agresszívak voltunk, a letámadásaink jók voltak, illetve megvoltak a mélységi beindulások, amelyekből gólokat tudtunk szerezni. Az első meccs nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, de azzal, hogy Holender Filipet ma előrébb toltuk a csatársorba, nagyon sokat segítettünk Danilónak. Az első félórában jól futballoztunk, aztán egy kis kavarodás volt a játékunkban, keveset birtokoltuk a labdát, jót tett a szünet. Emberelőnyben megint nem játszottunk olyan jól, de a mérkőzés végén megvoltak a lehetőségeink, hogy akár nagyobb különbséggel is nyerjünk. A két mérkőzés alapján megérdemelten jutottunk tovább” – kezdte értékelését Supka Attila, a Honvéd vezetőedzője a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

„Természetesen jó lenne, ha érkezne csatár, hetek óta azon vagyunk, hogy megerősítsük a csatársort, de ez nagyon nehéz azokkal a lehetőségekkel, amelyekkel mi rendelkezünk. Holender Filip korábban már játszott ezen a poszton, és most is jól megoldotta a feladatát, így jelenleg ő az első számú opció a posztra” – fogalmazott a Honvéd edzője.

„Nem volt jó érzés zárt kapuk mögött játszani, jó lett volna ha itt vannak velünk a szurkolók, de bízunk benne, hogy a következő mérkőzésen már ők is velünk lesznek” – zárta mondandóját a kispestiek trénere.

Supka Attila sajtótájékoztatója vágatlanul

„Gratulálok a Honvédnak! Két gól a mi nagy hibánkból esett, aztán a tizenegyes és a piros lap már a meccs végét jelentette. A Honvéd ma jobb volt, megérdemelten jutott tovább, így újra csak gratulálni tudok. A kollégámnak is gratulálok, és minden jót kívánok nekik a következő fordulóra, remélem, eljutnak a csoportkörig” – fogalmazott a meccs után Gjore Jovanovszki, a Rabotnicski vezetőedzője.

EURÓPA-LIGA
1. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓ

Budapest Honvéd–FK Rabotnicski (macedón) 4–0 (Holender 6., 16., Danilo 63., 84. – az elsőt 11-esből)
Továbbjutott: a Honvéd, 5–2-es összesítéssel

A Honvéd a második fordulóban a luxemburgi Progres Niederkornnal vagy az azeri Qabalával találkozik (az első mérkőzést a luxemburgiak 2–0-ra megnyerték Azerbajdzsánban).

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.21 08:19:56

Európa-liga PÓR KÁROLY

A három kulcsember hiánya és a kihagyott helyzetek sora eredményezte a vereséget.

2018.09.20 23:11:31

Európa-liga SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. A szurkolók mégis győzelmet vártak, mert a szurkoló már csak ilyen.

2018.09.20 18:41:16

Európa-liga nemzetisport.hu

A halovány PAOK-nak lövése is alig akadt, Maurizio Sarri csapata több góllal is nyerhetett volna.

2018.09.20 18:28:43

Európa-liga PIETSCH TIBOR

Két góllal jobb volt a fehérorosz csapat a magyar bajnoknál, 14 727 néző látogatott el a Groupamába.

2018.09.19 23:51:17

Európa-liga THURY GÁBOR

ALAPVONAL. A Vidi legutóbbi sikeres nemzetközi szereplése kapcsán elhangzott: nem a pénz játszik, pontosabban a pénz nem játszik. Ezen azt értettük, hogy 2012-ben az Európa-liga főtáblájára jutó együttesek közül a magyar a játékoskeretek értékét tekintve csupán négyet előzött meg.

HIRDETÉS
HIRDETÉS