Megúszta a történelmi zakót a DVTK, 8-1-gyel ment tovább a Krasznodar

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.07. 17:55
null
A diósgyőri Lazar Marjanovics nem sok vizet zavart Krasznodarban (Fotó: <a href="http://dvtk.eu/" target="_blank">dvtk.eu</a>)
A DVTK labdarúgócsapata 3–0-ra kikapott az FK Krasznodartól, és összesítésben 8–1-es vereséget szenvedett az Európa-liga selejtezőjének harmadik körében.

ELSŐ FÉLIDŐ

Az első mérkőzés 5–1-es veresége után nem táplált hiú reményeket a magyar csapat a visszavágót illetően, William Alves elismerte, egy százalék esélyük maradt a továbbjutásra, de Tomiszlav Szivics azt ígérte, foggal-körömmel harcolni fognak. A brazil hátvéd végül nem kapott helyet a Diósgyőr kezdő tizenegyében, amely a következőképpen festett: a Rados – Okuka, Debreceni, Kádár, Németh M. – Egerszegi, Nikházi – Bori, Gosztonyi, Marjanovics – Takács T.

A mérkőzés elején rögtön Ivan Radosnak kellett bravúrt bemutatnia, Wánderson kiugratta a tizenhatos bal oldalán Moussa Konatét, aki az ötös elől ballal lőtt, a kapus azonban villámgyors vetődéssel hárított.

A szenegáli játékos kimondottan aktívan futballozott, olyannyira, hogy a 30. percben meg is szerezte a vezetést az oroszoknak. Ismét Wánderson szöktette Konatét, aki az ötös elől ballal a jobb sarokba lőtt (1–0). Hét perccel a gól után a sérültek listájára (Barczi Dávid, Antal Botond, Elek Ákos, Senad Husic és Miroszlav Grumics) újabb név került, Egerszegi Tamást kellett lehozni, helyére Bognár István állt be.

Egerszegi Tamás: Nagyon nagy a különbség a DVTK és a Krasznodar között

MÁSODIK FÉLIDŐ

SZIVICS: KEVESEN BÍZTAK BENNE, HOGY ELJUTUNK IDÁIG
„Meglehetősen erős csapat ellen játszottunk, a Krasznodar sajnos ebben a pillanatban sokkal jobb nálunk – ismerte el Szivics. – A lehetőségeinkhez mérten mindent kiadtunk magunkból, jó mérkőzést játszottunk, ezért büszke vagyok az együttesemre. Megvoltak a helyzeteink – ám gólt ezúttal sajnos nem sikerült szereznünk. Igyekeztünk futballozni, azaz nem csak a védekezéssel törődtünk! A nemzetközi kupaszereplés itt és most véget ért számunkra, boldogok lehetünk azonban, hogy egyáltalán eljutottunk idáig. Ebben ugyanis csak kevesen bíztak, amikor rajthoz álltunk.”

A DVTK célja a második félidőre valóban az maradt, hogy megússza a történelmi vereséget. Ahogy korábban írtuk a nemzetközi kupák egyenes kieséses szakaszának e századi legnagyobb különbségű magyar vereségeivel foglalkozó cikkünkben, a ZTE 9–1-es, összesített bukása volt a „csúcs".

Hamar elkezdett közelíteni ehhez a Diósgyőr, az 55. percben ugyanis ismét Konaté volt a főszereplő. Az elmúlt időszakban a Genoában kölcsönben szereplő játékos nagyon megforgatta Drazsen Okukát a tizenhatoson belül, és ballal a kapuba bombázott (2–0).

Ezt követően voltak szépítési lehetőségei a magyar csapatnak, igaz, a hazaiak hozták össze majdnem a szépítő gólt, Nyikolaj Markov gurított haza kapusa felé rosszul, ám Andrej Szinyicin a gólvonal elől felszabadított. Szűk tíz perccel később azonban tényleg a diósgyőriek veszélyeztettek, Takács Tamás cselezett, majd ballal 19 méterről lőtt, a bevetődő Alekszandr Martinovics lábáról a léc alá perdült volna a labda, de a kapus védett.

A 76. percben egy kicsit fellélegezhetett a DVTK, Konatét ugyanis lecserélték, ám a 61. percben beszálló Ari átvette a szerepét, és Joaozinho indítása után a kilépő Rados lába között hat méterről a kapu közepébe gurított (3–0). A brazil támadó nem sokkal később újra betalálhatott volna, de elszórakozta ziccerét, megóvva a történelmi vereségtől a Diósgyőrt: 8–1-es összesítéssel jutott tovább a Krasznodar.

EURÓPA-LIGA
3. SELEJTEZŐKÖR,
VISSZAVÁGÓ
FK Krasznodar (orosz)–DIÓSGYŐRI VTK 3–0 (1–0)
Krasznodar. Vezette:
Dingert (német)
FK Krasznodar:
Szinyicin – Markov, Granqvist, Martinovics, Burmisztrov – Laborde (Joaozinho, 61.), Pomerko, Konaté (Agejev, 76.) – Petrov, Wánderson (Ari, 61.), Izmajlov
DVTK:
Rados – Okuka, Debreceni, Kádár, Németh M. – Egerszegi (Bognár I., 40.), Nikházi – Bori, Gosztonyi (Csirszki, 70.), Marjanovics (Bacsa, 70.) – Takács T.
Gólszerző: Konaté (30., 55.), Ari (86.)
Továbbjutott:
a Krasznodar, 8–1-es összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik