A Fradi győzött, továbbment, a többit felejtsük el

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.10. 20:30
null
Busai és Ugrai (jobbra) is betalált a máltaiaknak (Fotó: Veres Viktor)
A Ferencváros hazai pályán 2–1-re győzött és 3–2-es összesítéssel továbbjutott a máltai Sliema Wanderers ellen, de a játék csak hajszálnyival volt jobb a múlt hetinél.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Miközben a lelátót szép lassan bejárta a pletyka, hogy a Ferencváros azért akarja megtiltani Leonardo számára, hogy Magyarországon maradjon, mert a Videoton megkínálta egy kecsegtető ajánlattal a brazil játékost, a zöld-fehérek két formás akciót is vezettek az első percekben a bal oldalon. Előbb Bosnjak Predrag labdájával lépett volna ki Benjamin Lauth, de a védők menteni tudtak, majd Ugrai Roland forgatta meg a máltaiakat, beadása után a német csatár kapura is tudta lőni a labdát, de a kapus védett.

Az már az első percekben látszott, Lauthra kulcsszerep hárulhat azzal, hogy Böde Dániel nem került be a kezdőbe.

A 12. percben aztán Stjepan Kukuruzovic beadásába kézzel kapott bele Giuseppe Muscat a tizenhatoson belül. A megítélt tizenegyest a ferencvárosiak Ugrai Roland révén értékesítették, szemben az első meccsen büntetőt hibázó máltaiakkal. 1–0

Amúgy a kezezés egy olyan helyzetben történt, amiből aligha szerzett volna gólt a Fradi, így tulajdonképpen már a második gólt ajándékozta a Sliema a magyar csapatnak. Mint ismeretes, az első találkozót a máltai kapus szerencsétlenkedésének köszönhetően tudta döntetlenre menteni a Ferencváros.

1–0, Ugrai

Tegyük ugyanakkor hozzá, hogy az első fél órában Thomas Doll csapata jobban futballozott mint egy hete, és abszolút kézben tartotta, irányította a meccset, ezt jelezte a 31. percben Ugrai helyzete is, aki Busai Attila védőről levágódó labdájával lábon lőtte a kapust.

Az első félidő végéig azért a máltaiaknak is sikerült eljutniuk a Fradi kapujáig, de a védők blokkolni tudtak. Az eredmény a szünetig már nem változott, negyvenöt perc után 1–0-ra vezetett a Ferencváros, összesítésben pedig 2–1 volt a Fradi javára.

Az elsőhöz hasonlóan a második félidő is Fradi-helyzetekkel indult, de burleszkbe illő jelenetsor után Somália a kapu torkából sem tudott betalálni (a brazil háromszor is célba vette a kaput, Lauth pedig egyszer, de mindegyik lövés levágódott, végül a kapus és a kapufa együttes erővel mentett).

Az 56. percben aztán az egyébként jól futballozó Kukuruzovic sokadik jó beívelése (szabadrúgásból) után Nalepa fejese Busai Attila elé került, aki jobblábas lövésével növelni tudta a Fradi előnyét. 2–0

2–0, Busai

Nem sokáig örülhettek azonban a hazaiak, ugyanis a a 60. percben Barbetti beadásából Filippo Andrea Scozzese fejelt a kapuba. 2–1

2–1, Scozzese

Hirtelen „meleg lett a pite”, és bő tíz perccel később csak Dibusz Dénes bravúrján múlt, hogy nem a máltaiak álltak továbbjutásra: a Fradi kapusa Ohawuchi távoli bombáját a levegőben úszva hárította a jobb felső sarok elöl.

Thomas Doll közben több cserével próbált frissíteni. A gólt szerző, a kapu előtt veszélyesen játszó, de a mezőnyben sokszor percekre eltűnő Busai Attilát Böde Dániel váltotta, míg a támadó harmadban sokat mozgó, de kevés jó labdát kapó Lauth helyére Nagy Dániel jött be.

Utóbbinak volt egy labdaszerzés utáni jó megindulása, de nem tudta góllal befejezni a támadást (később volt még egy átlövési kísérlete is, ami mellé ment). Ahogy a többiek sem szereztek újabb gólt (Böde lövését a kapus védte, a csereként beállt Csukics a kapufát találta el), és mivel a végén a Barbetti kiállítása miatt tíz emberre fogyatkozó máltaiak már nem tudtak veszélyt jelenteni, maradt a 2–1-es hazai győzelem és ferencvárosi továbbjutást.

Voltak a Fradi számára biztató jelek (mint például az új szerzemények közül Emir Dilaver és Kukurozovic labdabiztos játéka), de az összjátékban még nagyon sok volt a hiba, a támadók kevés használható labdát kaptak. A szurkolók füttyszóval búcsúztak a csapattól, és meglehetősen gyengének ítélték a Fradi produkcióját (a „meglehetősen” helyett egy rövidebb szót használtak…).

A lényeg, a Fradi 2–1-re győzött, 3–2-vel továbbjutott, az El-selejtező 2. fordulójában jöhet a horvát HNK Rijeka.

A többit meg inkább felejtsük el.

EURÓPA-LIGA
ELSŐ SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓK

FERENCVÁROS–SLIEMA WANDERERS (máltai) 2–1 (Ugrai R. 14. – 11-esből, Busai 56., ill. Scozzese 60.)
Tj.: a Ferencváros, 3–2-es összesítéssel.

Az első mérkőzésen: (1–1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik