A Ferencváros nagy nehezen kicsikarta a döntetlent Máltán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.01. 17:44
null
Jellemző kép a Fradi máltai meccséről: küzdelem a labdáért az üresen kongó lelátó előtt (Fotó: Jason Borg/The Times)
A labdarúgó Európa-liga első selejtezőkörében a Ferencváros 1–1-re végzett a Sliema Wanderers vendégeként. A döntetlen a magyar csapat számára hízelgő: a hazaiak a kapufát is eltalálták, valamint kihagytak egy tizenegyest. A visszavágóra július 10-én, jövő csütörtökön a Puskás Ferenc Stadionban kerül sor.
Thomas Doll öt új szerzeménynek is bizalmat szavazott Máltán, így Benjamin Lauth, Michal Nalepa, Stjepan Kukuruzovic, Nagy Dániel és Bosnjak Predrag is a kezdőben kapott helyet.

Erősen kezdett a magyar csapat, és előbb Nagy beadása után kellett Böde elől menteni, majd az ezúttal hátrébb vont szerepkörben játszó támadó 17 méteres löketét tornázta ki Zammit.

Az első negyed óra végéhez közeledve egymás után kétszer is lent maradt egy hazai játékos a 16-oson belül, a második után pedig büntetőt kapott a Sliema, de Mifsud a bal alsó mellé lőtt.

Egészen a félidő közepéig tartott, mire elkezdett a sokkból feléledni a Ferencváros, ám Zammit öklözése után Böde emelése túl hosszúra sikerült.

Nem sokkal később Busai átlövése kerülte el kevéssel a jobb alsót, majd félórányi játék után Bosnjak lecsúszó beadása keltett riadalmat.

A 38. percben Böde csúsztatását követően Busai próbált kiszorított helyzetből ellőni Zammit mellett, sikertelenül, majd a túloldalon megszületett az első gól: Ohawuchi húzott el három védő mellett, végül 15 méterről a jobb alsóba lőtt (1–0).



A játékrész hajrájában Mifsud duplázhatta volna meg az előnyt, de hiába maradt teljesen üresen egy szöglet után az ötösnél, nem tudta átvenni a labdát, így „csak" egygólos hátrányban várta a folytatást a Ferencváros.

A fordulást követően a kettős csere, Somália, valamint Csukics beállítása sem segített a zöld-fehérek játékán, és Ohawuchi kis híján megszerezte a második gólját is, de megkerülős csele után Dibusz óriásit védett.

Nem sokkal később Mifsud löketét kellett Mateosnak blokkolnia, majd bár az 52. percben Bönig kapura tekerésével a magyar csapat is veszélyeztetett, ismét a nigériai csatár pillanatai következtek, de ezúttal nem talált kaput.

A 69. percben Mifsud került közel az újabb találathoz: Dibusz rosszul mozdult ki egy indításra, a támadó elvitte mellette a labdát, ám Mateos fejjel menteni tudott.

A 77. percben aztán kiegyenlített a Ferencváros, Kukurozovic szabadrúgását Zammit csak ütni tudta, Nalepa pedig bevágta a kipattanót (1–1).

A hajrában előbb Bianciardi, majd Böde fejelt kevéssel a kapu mellé, aztán a 87. percben csak a kapufa mentette meg a Fradit Mifsud próbálkozásánál, újabb gól azonban már nem esett, így a magyar csapat 1–1-ről várhatja a jövő heti visszavágót.

A visszavágóra július 10-én, jövő csütörtökön a Puskás Ferenc Stadionban kerül sor. A párharc továbbjutójának ellenfele a második selejtezőkörben a horvát HNK Rijeka lesz.

++++++++++++

A macedón Skendija hazai pályán 2–1-re legyőzte a moldovai Zimbrut. A találkozó első gólját az első félidő ráadásának ötödik percében a korábbi kaposvári támadó, Bojan Vrucina szerezte meg (1–0), majd a fordulást követően az első öt percben újabb két találat esett, így az 50. percre ki is alakult a végeredmény (2–1).

EURÓPA-LIGA, SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ
SLIEMA WANDERERS (máltai)–FERENCVÁROS 1–1
(1–0)

Gólszerző: Ohawuchi (39.), ill. Nalepa (77.)
EURÓPA-LIGA, SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ
Skendija (macedón)–Zimbru (moldovai) 2–1
Jeunesse Esch (luxemburgi)–Dundalk (ír) 0–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik