El: Inter-segítséggel továbbjutást ért a szűk ukrán siker

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.11. 19:58
Az ukrán Dnipro és az olasz Internazionale jutott az Európa-liga kieséses szakaszába az F-csoportból. A két 18 órás találkozón csupán egy gól született. Ezzel a találattal a Dnipro legyőzte a Saint-Étienne-t és a forduló előtt már biztos csoportelső Inter mögött kiharcolta a továbbjutást.

A 6. játéknapot a csoport utolsó helyéről váró Dniprónak nem volt könnyű helyzete, hiszen győzelem esetén sem volt garantált a továbbjutása. Mivel az azeri Qarabag hazai pályán csak gól nélküli döntetlenre volt képes az Inter ellen, a három megszerzett pont elég volt az ukránoknak. Dniprónak nem volt könnyű helyzete, hiszen győzelem esetén sem volt garantált a továbbjutása. Mivel az azeri Qarabag hazai pályán csak gól nélküli döntetlenre volt képes az Inter ellen, a három megszerzett pont elég volt az ukránoknak.

A győzelmet és El-tavaszt jelentő találatot Artem Fedeckij szerezte a mérkőzés 66. percében egy kapufáról kipattanó szabadrúgást követően. A Saint-Étienne-nel először fordult elő a csoportkörben, hogy nem döntetlennel zárt egy mérkőzést, öt pontja az utolsó helyre volt elég.

EURÓPA-LIGA
CSOPORTKÖR, 6. FORDULÓ
F-csoport
Dnipro (ukrán)–Saint-Étienne (francia)
1–0 (Fedeckij 66.)
Qarabag (azeri)–Internazionale (olasz) 0–0
Továbbjutó: Internazionale és Dnipro

Az F-csoport végeredménye
1. Internazionale 6 3 3 6–2 +4 12
2. Dnipro Dnipropetrovszk 6 2 1 3 4–5 –1 7
3. Qarabag 6 1 3 2 3–5 –2 6
4. Saint-Étienne 6 5 1 2–3 –1 5
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik