El: elszabadult a pokol Lille főterén, könnygáz az angolokra

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.23. 15:32
null
Bevetésen a rohamrendőrség (Fotó: Liverpool Echo)
A francia rohamrendőrség könnygázzal támadt az Everton szurkolóira csütörtökön Lille főterén – írja a Liverpool Echo helyszíni tudósítója. Csütörtök este Lille-Everton Európa-liga-csoportmérkőzést rendeznek a francia városban.

Az angol lap beszámolója szerint a rohamrendőrség oszlatás céljával vetett be könnygázt a város főterén gyülekező, a környező épületeket zászlóikkal feldíszítő, tűzijátékokat gyújtó angol szurkolókkal szemben.

Az első hírek szerint egy angol drukkert gumilövedékkel fejbe találtak, de később érkezett a pontosítás: egy könnygázt tartalmazó palackkal ütötték le a szurkolót, gumilövedéket nem lőttek ki.

Itt még békésebb volt a hangulat

Pontosan nincs tisztázva, mi robbantotta ki az összecsapásokat, de erős a gyanú, hogy egy őrizetbevételi kísérlet: egy angol szurkolót civil ruhás rendőrök rángattak magukkal, erre a tömeg (amelyben állítólag Lille-drukkerek is voltak) üvegeket kezdett hajigálni a hatóság embereire – ekkor jött a könnygázos beavatkozás.

Az Everton hívei már szerda este is bajba kerültek Lille-ben. A francia L'Équipe sportnapilap egy helyi bár alkalmazottjára hivatkozva számolt be arról, hogy az ott mulatozó mintegy 2-300 angol szurkolóra – köztük családapákra, gyerekeikre – francia huligánok rontottak, és egyebek mellett székekkel ütlegelték őket. Egy ember könnyebben megsérült.

A rendőrség elkergette a támadókat, majd könnygázzal csillapította az angolokat, nem téve különbséget a már-már ellentámadást indító hevesebb és a segítséget kérő kétségbeesett drukkerek között.

Megjelennek a rendfenntartók

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik