El: Egész Magyarország büszke lehet ránk – Marko Nikolics

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.13. 21:45
A Chelsea elleni 2–2-es döntetlen után a Vidi vezetőedzője, Marko Nikolics a csapat teljes Európa-liga-szereplését értékelte.


„Büszke vagyok a csapatomra. Kiváltképp azért, mert akkor is küzdött a csapat a győzelemért, amikor már tudtuk, hogy nem juthatunk tovább. Az egész szereplésünkre büszke vagyok azok után, hogy a csoportunkban csak mi tudtunk pontot szerezni a Chelsea-vel szemben. Úgy gondolom, nemcsak a Vidi szurkolói, hanem egész Magyarország büszke lehet ránk. Természetesen az a cél, hogy a Ferencváros ellen győzelemmel fejezzük be az őszi szezont, és ha egy ilyen ellenféllel, ilyen játékra voltunk képesek, akkor bízom benne, hogy a Fradi ellen is jó eredményt érünk el” – nyilatkozta a meccs után Marko Nikolics.

„Hogy reális-e a hét pontunk? Ahogy vesszük, mert mondhatjuk, hogy a PAOK–BATE meccs eredménye sem volt reális, vagy hogy mi is irreális eredményt értünk el a Chelsea ellen, de összességében elégedett vagyok” – folytatta a Vidi szakvezetője.

Nikolics elmondta, a szünetben már tudták a BATE meccs állását, ezért is nagyon büszke, hogy ennek tudatában is küzdött a győzelemért csapata.

„Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek a Vidi vezetőedzőjeként. Ez a projekt épül, folytatódik és fontos lépést tettünk előre, nagyon fontos lépés az új stadion is, és most kell megfelelő döntéseket hozni a további előrelépéshez. Úgy gondolom, hogy az elkövetkező öt évben háromszor is eljuthat a Vidi a csoportkörbe. A szereplésünknek köszönhetően javul az UEFA-besorolásunk, mert megdupláztuk a koefficiens-pontszámunkat. Ez egy jól szervezett klub, jó irányba halad” – összegezte az NSO kérésére a jövőképét Nikolics.

„Nem hallottam antiszemita bekiabálásokat – kezdte a sajtótájékoztatót Maurizio Sarri egy kérdésre reagálva, ami az angol szurkolók egyes rigmusaira vonatkozott, a klub sajtósa ezt azzal egészítette ki, hogy erről majd lesz egy közleményük. – A mérkőzésen sok taktikai hibát követtünk el, nem becsültük meg a labdát, de úgy gondolom, a fiatal játékosok hozzáállásával elégedett lehetek.”

SZAVAZÁS

Ön hogyan értékeli a Vidi nemzetközi kupaszereplését?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Álvaro Morata sérülésével kapcsolatban elhangzott, nem tűnik súlyosnak, de még nem tud konkrétumot mondani. Sarri egy másik kérdésre reagálva megvédte fiatal játékosát, az öngólt vétő Ethan Ampadut. Elmondta, a védő véleménye szerint jó teljesítményt nyújtott, ahogy Callum Hudson-Odoi is, de természetesen mindkettejüknek fejlődniük kell még.

„A Vidiről az a véleményem, hogy nagyon jól védekező csapat, főleg, ha mélyen védekezhet. A csapatból nekem Kovács István tűnt ki az első meccsen, de most csak a meccs végére állt be” – válaszolta Sarri a Vidire vonatkozó kérdésre.

EURÓPA-LIGA

CSOPORTKÖR, 6. FORDULÓ
L-CSOPORT
Mol Vidi FC–Chelsea (angol) 2–2
(Ampadu 32. – öngól, Nego 56., ill. Willian 30., Giroud 75.)
PAOK (görög)–BATE Boriszov (fehérorosz) 1–3 (Prijovics 59., ill. Szkavis 18., Szignyevics 42., 45+1. – az elsőt 11-esből)
Kiállítva: Szignyevics (61., BATE)

AZ L-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Chelsea 6 5 1 12–3 +9 16
2. BATE Boriszov 6 3 3 9–9 0 9
3. MOL VIDI FC 6 2 1 3 5–7 –2 7
4. PAOK 6 1 5 5–12 –7 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik