El: a Dinamót kizárták; Dzsudzsák útja szabad a Herthába?

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.06.19. 16:01
null
Dzsudzsák Balázst a Bundesligába segítheti a Dinamo Moszkva kizárása (Fotó: AFP)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a pénzügyi fair play megsértése miatt kizárta a Dzsudzsák Balázst is foglalkoztató Dinamo Moszkvát az Európa-liga következő idényéből.

 

Az UEFA azzal indokolta meg döntését, hogy a fővárosi klub vétkes a pénzügyi fair play szabályzat megsértésében, a túlzott futballistafizetésekben és a szabálytalan – az egyesületnek indokolatlanul magas támogatást garantáló – szponzori szerződésekben.

„A kizáráson kívül nem kaptunk további büntetést” – jelentette ki pénteken Vaszilij Tyitov, a Dinamo igazgatótanácsának elnöke.

A klub csütörtökön, az UEFA pénzügyi fair play szabályainak betartását ellenőrző bizottságának látogatása után közölte, hogy a játékosfizetéseket csökkentő új finanszírozási rendszert vezet be. A vezetőség ígéretet tett arra, hogy véget vetnek a túlköltekezésnek, az újonnan szabályozott bérpolitikának megfelelően leszállítják a futballisták fizetését, s a jövőben tartózkodnak a túl sokba kerülő játékosok szerződtetésétől.

A gárda azzal szerezte meg az Európa-liga 2015–2016-os szezonjában való indulás jogát, hogy az orosz bajnokságban legutóbb negyedikként végzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik