A Dzsudzsák helyére beálló Zsirkov döntött a PSV ellen

Vágólapra másolva!
2014.10.02. 16:55
null
A Dinamo a hajrában döntötte el a PSV elleni meccset (Fotó: Reuters)
A labdarúgó Európa-liga E-csoportjának második fordulójában Dzsudzsák Balázs csapata, a Dinamo Moszkva a magyar válogatott szélső korábbi együttesét, a PSV-t fogadta. Dzsudzsák nem remekelt, a 61. percben lecserélték, és a helyére beálló Jurij Zsirkov döntötte el a mérkőzést – a ráadás harmadik percében.

EURÓPA-LIGA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
E-CSOPORT
Dinamo Moszkva–PSV 1
–0 (Zsirkov 93.)

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Dzsudzsák Balázs éppen egykori klubja, a PSV ellen vívhatta 50. nemzetközi kupamérkőzését. A Dinamo Moszkva szélsője igyekezett emlékezetessé tenni a találkozót, hajtott és harcolt rendületlenül, de kapura lövései rendre célt tévesztettek, az első félidő hajrájában egy kecsegtető helyről elvégzett szabadrúgást kifejezetten elrontott – ám egy gólpasszt így is szállíthatott volna, ívelését azonban Douglas öt méterről a kapus ölébe fejelte.

A pontrúgások alkalmával a kapu elé felfutó védők révén veszélyeztetett főleg a Dinamo, de Alexander Büttner és Christopher Samba sem járt sikerrel, utóbbi viszont hatalmasat mentett nem sokkal a fordulás után saját portája előtt Georginio Wijnaldum közeli lövésénél. Egyáltalán nem futballozott megilletődötten az eindhoveni gárda, ami el is várható az El szereplési rekorderétől.

Dzsudzsák egyórányi játéklehetőséget kapott ezúttal mesterétől, Jurij Zsirkov váltotta, a magyar vonalat az utolsó 25 percre beálló Kevin Kurányi vitte tovább, és a hajrára pályára lépett a Dinamóban Mathieu Valbuena is. Ezen a délutánon hiányzott az oroszokból (és csatolt légiósaikból) az átütő erő, viszont a PSV sem tudott jól sáfárkodni lehetőségeivel – és ahogyan ez lenni szokott, egyetlen gól döntött el mindent, és éppen Jurij Zsirkov terelt a kapuba a 93. percben egy kipattanót. 1–0!

Talán igazságosabb eredmény lett volna a döntetlen.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

A TÖBBI MAI EL-MECCSRŐL IDE KATTINTVA OLVASHAT!

AZ ÁLLÁS
1. Dinamo Moszkva 2 2 3–1 +2 6
2. PSV 2 1 1 1–1 0 3
3. Panathinaikosz 1 1 1–2 –1 0
4. Estoril Praia 1 1 0–1 –1 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik