Dzsudzsákék búcsúztak, a Napoli ment tovább

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.19. 17:56
null
Kuranyi és társai mindent megpróbáltak a Napoli kapuja előtt (Fotó: AFP)
Búcsúzott az Európa-liga nyolcaddöntőjében Dzsudzsák Balázs csapata, a Dinamo Moszkva, mert hazai pályán csak gól nélküli döntetlenre futotta a Napoli ellen. Mivel Nápolyban 3–1-re nyertek az olaszok, továbbjutottak a legjobb nyolc közé.

EURÓPA-LIGA
NYOLCADDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
DINAMO MOSZKVA–NAPOLI 0–0

Továbbjutott a Napoli 3–1-es összesítéssel.

A MECCS KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA LEHET ELOLVASNI.

Nehéz helyzetből készült a visszavágóra a Dinamo Moszkva csapata, hiszen Nápolyban kétgólos hátrányt szedett össze az Európa-liga nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A Dinamo cseppet sem bízhatott a statisztikákban, hiszen európai kupameccsen még soha nem tudott olasz csapat ellen nyerni hazai pályán.

Ennek szellemében jobban is kezdte a meccset a Napoli. Előbb Dries Mertens életerős lökete pattant ki a lécről, majd kicsivel később José Callejón okos gurításánál hárított a kapufa. A Dinamo csak lassan éledezett, de hiába volt nagyon aktív Mathieu Valbuena, öncélú cselezgetései nem sok hasznot hajtottak az oroszoknak.

Lassan a Dinamo is jelezte, hogy a pályán van, kétszer is lesről talált be a Napoli hálójába az orosz csapat, de ezért nem adnak továbbjutást. A kifejezetten élénk első félóra után nagyon leült a meccs, és csak az első félidő utolsó néhány percében hozott újra izgalmakat. Ekkor sem sikerült azonban a hazaiaknak igazi helyzetbe kerülniük, így már csak 45 percük maradt, hogy változtassanak az álláson.

A második félidőben nagy erővel kezdett támadni a Dinamo, és beszorította a Napolit. Ki tudja, mire mentek volna az oroszok, ha nem akar mindenki önzőzni, és több energiát fektetnek az összjátékba, mint az egyénieskedésbe. Számolatlanul lőttek mindenféle helyzetből a moszkvaiak, de vagy el sem találták a kaput, vagy naggyá tették Mariano Andújar kapust.

Ahogy múltak a percek, egyre nehezebb volt elképzelni, hogy itt továbbjuthat a Dinamo, de lassan már azt is, hogy egyáltalán képesek lesznek gólt szerezni. A közönség egyre türelmetlenebb volt, de hiába a fütty, ettől még a labda nem akart a Napoli hálójába kerülni.

A hátralévő percek csendben leperegtek, és ezzel eldőlt, hogy a Dinamo Moszkva elbúcsúzott az európai kupaküzdelmektől. A Napoli viszont hosszú idő (1988–89) után először jutott nyolc közé európai kupában, és egyáltalán nem esélytelen a következő párharcban sem, akármelyik csapatot is sodorja az útjába Fortuna.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik