Nagyot küzdött, de csak kapufáig jutott a búcsúzó DVSC

Vágólapra másolva!
2014.08.28. 20:25
null
A debreceniek legnagyobb lehetőségei is kimaradtak, Bódi szabadrúgása pedig a kapufáról kifelé pattant (Fotó: Szabó Miklós)
A Debreceni VSC-Teva labdarúgócsapata nehéz, de nem reménytelen helyzetből vágott neki az utolsó selejtezőkör visszavágójának a Young Boys ellen az Európa-ligában. A hajdúságiaknak az idegenbeli 1–3 után hazai pályán megfelelő lett volna a kétgólos győzelem, de a magyar bajnok csak egy kapufáig és pár elpuskázott helyzetig jutott.

EURÓPA-LIGA
RÁJÁTSZÁS, VISSZAVÁGÓK

DEBRECENI VSC-TEVA–YOUNG BOYS (svájci) 0–0
Továbbjutott:
a Young Boys, 3–1-es összesítéssel

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJÁK EL!

Kissé mintha bealudt volna a kezdésnél a magyar csapat, Máté rosszul csúsztatta meg Hadergjonaj jobb oldali beadását, de a lövést blokkolták a védők.

Ezt követően azonban felpörögtek a debreceniek, különösen Sidibe volt elemében, gyakorlatilag hárompercenként került helyzetbe. A 7. percben Kulcsár kapáslövését hatástalanították a vendégek, a szöglet után pedig hiába került földre Sidibe, a játékvezető sípja néma maradt.

A 10. percben Zsidai belőtt beadásáról maradt le kevéssel a szenegáli támadó, majd a 13.-ban Rochat taszította meg kicsit hátulról, de hiába esett el, ezúttal sem jött büntető.

A félidő derekához érkezve Bódi beadása után Mvogo öklözése az akkor már bekötözött fejjel játszó Zsidaiig jutott, az ő bólintása azonban Bertone vállán akadt el.

Nem sokkal később Máté veszélyeztette saját kapuját: Novakovics kifutásánál elsodorta a kapus elől a labdát, de még az üres kapu előtt utolérte azt, majd Kulcsár passza után ismét Sidibe került helyzetbe, balról, kissé kiszorított helyzetből leadott lövését azonban védte Mvogo.

A játékrész hajrájában ismét felpörögtek az események, előbb Steffen távoli lövése zúgott el kevéssel a léc fölött, majd Kulcsár egy labdaszerzés után becselezte magát a tizenhatoson belülre, lapos lövését azonban védte a kapus.

A fordulást követően előbb Costanzo tekerése kerülte el a bal felsőt, majd Bódi szánta el magát távolról, lapos lövése azonban ismét Mvogo zsákmánya lett. Egy órához közeledve nagyon megnyomta a magyar csapat, Sidibe került helyzetbe, nagyot csatázott a labdát kiejtő Mvogóval, Von Bergen elől Vadnai megszerezte a labdát, de hiába került két hazai játékos is a földre, kifelé járt szabadrúgás.

Egy perccel később Kulcsár versenyfutás közben kissé megijedt a kirontó kapustól, így az tisztázni tudott, a 62. percben pedig Korhut beadása után fejelt Kulcsár kapura, de Mvogo hárított.

A 83. percben már mindenki verve volt, Bódi 24 méteres szabadrúgásánál, de a jobb oldali kapufa kisegítette a pillanatokkal korábban még nagyot mentő kapust.

Pillanatokkal ezután Mvogo újabb hajmeresztő hibája után Ferenczi adott középre, de ismét kifelé járt szabadrúgás, Sidibe minimális lökése miatt.

A hajrában már sorban jöttek a magyar sárgát (az előző akciónál például Varga kapott egyet reklamálásért), Seydi pedig a ráadás pillanataiban pirosat kapott, hátulról rúgta fel ellenfelét.

Maradt még két hazai helyzet így is, még a kiállítás előtt Ferenczi beadása után Sidibe maradt le kevéssel, majd egy megpattanó lövés kerülte el a svájci kaput.

A DVSC hősiesen küzdött, de gólt nem tudott szerezni, így a Young Boys 3–1-es összesítéssel bejutott az Európa-liga csoportkörébe.

Zsidai: Teljesítményben felülmúltuk a Young Boyst






MESTERMÉRLEG

„Megvoltak a lehetőségeink, kapufát lőttünk, akadt egy tizenegyesgyanús szituáció is, csak a gól hiányzott – mondta a lefújás után az m2-nek Kondás Elemér, a DVSC-Teva vezetőedzője. – Jó iramú, remek mérkőzést játszottunk, sajnos nem tudtunk betalálni. Tökéletesen azt nyújtotta a csapat, amit megbeszéltünk, csak a gól nem jött össze. A kapusunknak igazából nem is kellett védenie. Úgy gondolom, mindent megtettek a srácok, csak dicsérni tudom őket. A játékvezető szórta a sárgákat, nekünk a legkisebb szabálytalanságért is adott."

„A kinti mérkőzés döntött. Ott egy egynél nekünk volt helyzetünk, nem ment be, majd kaptunk kettőt. Ha döntetlen maradt volna, akkor most a nulla nulláva mi örülhettünk volna az idegenben szerzett gól miatt."

„Azt gondolom, apróságokon múlt, hogy nem tudtunk bejutni valamelyik csoportkörbe. Meg tudtuk verni a BATE Boriszovot, idegenben sokáig jól álltunk, de megvoltak a különböző okok, amiért vereséget szenvedtünk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik