Öreguras védekezés és Loki-vereség a Young Boys ellen

Vágólapra másolva!
2014.08.21. 19:25
null
Máté Péter fejbárbajt vív (Fotó: Andreas Blatter/Berner Zeitung)
A DVSC-Teva labdarúgócsapata a svájci Young Boys otthonában lépett pályára az Európa-liga-selejtező rájátszásának első felvonásán, és gyengén védekezve 3–1-es vereséget szenvedett, nehéz helyzetbe hozva magát a jövő csütörtöki visszavágóra.

A MÉRKŐZÉS ONLINE TUDÓSÍTÁSÁT ITT TALÁLJA MEG!

Egyik csapat sem a legjobb keretével szállt harcba, a svájciaknál a két legértékesebb játékos, a svéd támadó, Alexander Gerndt és a szerb védő, Milan Vilotics is sérült, de a legismertebb csatáruk, Gonzalo Zárate sem állt Uli Forte rendelkezésére. A DVSC-ben Tisza Tibor és René Mihelic sérülés, Dalibor Volas betegség, Selim Bouadla pedig eltiltás miatt maradt ki.

A Loki honlapjának beszámolója szerint a találkozót megtekintette Paulo Sousa, a Videoton korábbi vezetőedzője, aki jelenleg a svájci éllovast, az FC Baselt irányítja, de kilátogatott Bodonyi Béla is. A DVSC korábbi kiváló labdarúgója 1988-ban éppen Debrecenből igazolt Svájcba, ahol végül letelepedett.

Az első percekben ugyan bekezdett a Young Boys, de sikerült átvészelni ezt a periódust, sőt L'Imam Seydi és Bódi Ádám révén a Debrecen is veszélyeztetett. Hiába alkalmazkodott azonban a Loki láthatóan jól a műfűhöz, a 26. percben megszerezte a vezetést svájci csapat.

A Mészáros Norbertet lefutó Renato Steffen jobb oldali beadását Raphael Nuzzolo Vukasin Polekszics mellett a kapuba fejelte (1–0). A Young Boys könnyen megduplázhatta volna előnyét, előbb Polekszics alászaladt egy szögletnek, majd Moreno Costanzo lőhetett közelről, de mindkét helyzet kimaradt.

Ebben a periódusban nagy fölénybe kerültek a hazaiak, a DVSC-nek a semmiből mégis összejött az egyenlítés. A 39. percben Varga József passza nyomán a labda Jan Lecjaksról Ibrahima Sidibéhez került, aki az ötös elől a jobb alsóba lőtt, Yvon Mvogo csak beleérni tudott a labdába (1–1).

Nem sokkal később Seydi lépett ki a bal oldalon, de kisodródott helyzetből leadott lövését védte Mvogo, így döntetlen volt az állás a szünetben.

A folytatásban a Debrecen visszaállt, a Young Boys hiába birtokolta többet a labdát, nem igazán tudott vele mit kezdeni. A legnagyobb helyzet tulajdonképpen Bódi előtt adódott, aki Korhut remek passzával lépett ki a bal oldalon a 63. percben, célba vette a rövid felsőt, de lövésébe belekapott a kapus.

Nyugtalanító volt, hogy Polekszics több beadásnak is aláfutott, a 67. percben pedig egy ilyen esetnél büntetett is a hazai csapat. A harmadik svájci szögletnél a labda elszállt a védők és Polekszics előtt-fölött, Steffen a kapuba fejelt. 2–1

A lendületbe jövő svájciak több helyzetet kidolgoztak a vezetés újbóli megszerzése után is, de az utolsó percekig nem változott az eredmény. Mígnem jött még egy szöglet, amelyből Michael Frey Máté Péter mellől gólt fejelt (3–1). Ezzel nagyon nehéz helyzetbe került a Loki, a második meccsen kisebb bravúr kellene tőle a továbbjutás kiharcolásához.

A visszavágót augusztus 28-án 20.30 órakor rendezik a Nagyerdei Stadionban.

A TÖBBI CSÜTÖRTÖKI MÉRKŐZÉSRŐL ITT OLVASHATNAK!

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, RÁJÁTSZÁS, ELSŐ MÉRKŐZÉS
YOUNG BOYS (svájci)–DVSC-TEVA 3–1 (1–1) –
online közvetítés
Bern,
Stade de Suisse, 8000 néző. V: Tom Harald Hagen (norvég)
Young Boys:
Mvogo – Hadergjonaj, Von Bergen, Rochat, Lecjaks – Steffen (Nikci, 86.), Bertone, Sanogo, Nuzzolo – M. Frey (Afum, 90.), Costanzo (Kubo, 77.). Vezetőedző: Uli Forte
DVSC: Polekszics – Jovanovic, Máté P., Mészáros N., Korhut – Szakály P., Varga J., Zsidai, Bódi – Seydi (Kulcsár T., 74.), Sidibe. Vezetőedző: Kondás Elemér
G: Nuzzolo (26.), Steffen (67.), M. Frey (87.), ill. Sidibe (39.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik