El: csak 14 játékosa maradt az FCSB-nek a Topolya ellen

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2020.09.17. 09:54
null
Csak 14 játékosa maradt az FCSB-nek a Topolya ellen (Fotó: AFP)
Kilencre emelkedett az FCSB koronavírus-fertőzött játékosainak száma, így a bukaresti csapatnak mindössze 14 bevethető futballistája maradt a csütörtök esti, Topolya elleni Európa-liga-selejtezőre.

 

A korábban megfertőződött stábtagok és négy labdarúgó után a szerdai tesztelés újabb öt játékosnál mutatta ki a koronavírust: Andrei Vlad kapus, Ovidiu Popescu, Ionut Vina és Andrei Pandele középpályások, valamint Sergiu Bus csatár is karanténba került. Ezzel összesen 18-ra emelkedett a fertőzöttek száma a Román Kupa győztesénél: kilenc futballista és kilenc stábtag nem lehet ott a zentai találkozón.

Az UEFA járványhelyzetre vonatkozó protokollja szerint egy csapat 13 egészséges játékossal, köztük egy kapussal kiállhat egy nemzetközi kupamérkőzésre – a bukarestieknek jelen állás szerint 14 bevethető labdarúgójuk maradt, akiket egy edzői végzettség nélküli, alig fél éve visszavonult játékos, Mihai Pintilii irányít majd a kispadról.

Az FCSB koronavírus-fertőzöttjei: Anton Petrea (vezetőedző), Thomas Neubert és Horea Codorean (erőnléti edzők), Sorin Cristof és Ovidiu Kurti (kinetoterapeuták), Marius Popa (kapusedző), Bogdan Stoica (videoelemző), Marius Ianuli (csapatmenedzser), Mihai Stoica (sportigazgató), Andrei Miron, Darius Olaru, Florin Tanase, Iulian Cristea, Andrei Vlad, Ovidiu Popescu, Ionut Vina, Sergiu Bus, Andrei Pandele (futballisták).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik