El: Az összeszokottság a Fehérvár mellett szól – Balog Tibor

Vágólapra másolva!
2020.09.30. 11:42
null
A Standard középpályása, Gojko Cimirot (jobbra) ismét nagy csatára készül (Fotó: AFP)
A Charleroi-ban élő Balog Tibornak tetszett, amit a Mol Fehérvártól látott a Reims ellen, és a Standard Liege ellen sem tartja esélytelennek Márton Gábor együttesét.

Már huszonhét esztendeje, hogy 1993 nyarán Balog Tibor az MTK-tól a Royal Charleroi Sportig Clubhoz szerződött, és mert egy rövid izraeli légióskodást leszámítva azóta is Belgiumban él, naprakész a belga futballból. A korábbi 37-szeres válogatott játékos a civil foglalkozása mellett – Charleroi-ban a városházán dolgozik – a futballtól sem szakadt el, és bár a Royal Stade Brainois amatőr klub, elnökét Belgiumban mindenki jól ismeri.

„Régóta jó viszonyban vagyok Thierry Hazard-ral, akinek legnagyobb fia, Eden a Real Madridban, a középső, Thorgan a Borussia Dortmundban, a legkisebb, a korábban Újpesten is megforduló Kylian pedig a Cercle Bruges-ben játszik. Ő hívott a nyáron Braine-le-Comte-ba, mert a klub elnökeként, mindeneseként szeretné, ha a város csapata két év alatt egy osztállyal feljebb lépne– mondta Balog Tibor.– Ez azonban most mellékszál, gondolom, inkább a Standard Liege-ről kellene beszélnem. Nos, a nyáron a keret nagy része kicserélődött, a legendás kapust, Michel Preud'homme-ot pedig a francia Philippe Montanier váltotta a kispadon. A Standard Belgiumban nagy csapatnak számít, mindig a bajnoki címért kellene küzdenie, ám ez jó ideje nem sikerül neki. Az új vezetőedző, Philippe Montanier a Lenstól érkezett, de korábban Spanyolországban és Angliában is dolgozott, előszeretettel játszatja három–öt–kettes hadrendben az együttest. Az jól látható, hogy ha nyer is a Standard, nem futballozza le ellenfeleit, nincs még igazi egység, bejáratott taktika. Vasárnap, a Waregem elleni kettő kettes bajnokin öt embert is pihentetett a szakmai stáb azok közül, akik három nappal előtte a Vojvodina ellen pályára léptek az Európa-ligában, és mert tíz nap alatt négy meccset is kellett játszania a csapatnak, gondot okozhat a frissesség hiánya. Gyorsan hozzáteszem, a Standard szeretett volna halasztani, ám ehhez a belga szövetség nem járult hozzá. Úgy gondolom, Philippe Montanier jobban örült volna, ha a Reimset fogadhatják, a Mol Fehérvár ugyanis ismeretlen neki, a francia együttesből kevesebb energiával tudott volna felkészülni. Láttam a fehérváriak Reims elleni találkozóját, tetszett a futballjuk, rendben volt a védekezésük, jól kihasználták a folyosókat, megérdemelten jutottak tovább. Az összeszokottság a Mol Fehérvár mellett szól, a Standardnak technikásabb futballistái vannak, ám összességében egyik csapatot sem érzem sokkal jobbnak, apróságokon múlhat a továbbjutás.”

CSÜTÖRTÖK

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, PLAYOFFKÖR (4. FORDULÓ)

NEM BAJNOKI ÁG

20.00:Standard Liege (belga)–MOL FEHÉRVÁR FC(Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik