El: az MU középpályásával is játszott, ma továbblőné a Lokit

CSERHÁTI ANDRÁSCSERHÁTI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2015.08.06. 10:38
null
Castillion (fehérben) egy nap újra az Ajaxban játszana (Fotó: Földi Imre)
A DVSC hazai pályán 3–2-es vereséget szenvedett a Rosenborgtól, csütörtök este Norvégiában igyekszik kiharcolni a továbbjutást. Ebben segítené csapatát Geoffrey Castillion, aki az Ajaxnál több, később befutó játékossal is együtt futballozott.

Mi a közös a DVSC-Teva-hoz nyáron szerződő csatár, Geoffrey Castillion és az alább olvasható sztárok között? Jan Vertonghen és Christian Eriksen jelenleg a Tottenham Hotspurben, Gregory van der Wiel a PSG-ben, Siem de Jong és Vurnon Anita a Newcastle Unitedben, míg Daley Blind a Manchester Unitedben szerepel.

Mindannyiukat a csapattársamnak vallhattam, amikor debütáltam az Ajaxban – adta meg a választ a 24 esztendős holland csatár, aki a nyáron négy évre szóló megállapodást írt alá a Lokival. – Emlékszem, kétezer-tizenegy március huszadikát írtuk, sajnos kikaptunk az ADO Den Haagtól három kettőre. Edzőnk, Frank de Boer úgy fél órával a meccs vége előtt cserélt be.”

„Nem is akárki helyett – az argentin Darío Cvitanich két éve a francia első osztályú Nice-ben tizenkilenc gólt szerzett, csak a PSG sztárja, Zlatan Ibrahimovic előzte meg a góllövőlistán… Szóval nem volt egyszerű feladatom, tehetségekkel és sztárokkal kellett harcolnom a csapatba, sőt a keretbe kerülésért, ráadásul sérülések is hátráltattak, amelyek visszavetettek.”

„Be kellett látnom, nincs reális esélyem rendszeresen játszani, így inkább kölcsönbe mentem. Hasznos időszakot tudhattam magam mögött, bár Amerikában, a New England Revolutionben és a román Universitatea Clujban sem ment minden tökéletesen, mivel keveset játszottam, ráadásul Kolozsváron anyagi gondok is adódtak. Bizakodom, hogy Debrecenben végre megtaláltam a helyem – bár nem tagadom, célom, hogy egyszer visszakerüljek az Ajaxhoz…

Hogy a légiós álma valóra váljon, még szereznie kell néhány – na jó, nagyon sok – gólt; következő remek alkalom csütörtökön adódik előtte, mégpedig a DVSC-Teva színeiben az Európa-liga harmadik selejtezőkörében, a Rosenborg elleni visszavágón.

„Sajnos az első mérkőzésen kikaptunk három kettőre, vagyis idegenben bravúrt kell véghezvinnünk. Nagy teher hárul majd ránk, csatárokra, hiszen minimum két gólt kell szereznünk, csak akkor van esélyünk továbbjutni. Jó formában érzem magam, a legutóbbi, a Honvéd elleni meccsen gólt szereztem, bár sajnálom, hogy csupán három hármas döntetlent értünk el idegenben.”

Szeretném, ha a DVSC bajnokságot nyerne, s ehhez én is jócskán hozzátenném a részem – számot nem mondanék, hogy ennyi és ennyi gólt szerzek majd, de jó lenne, ha kihagyhatatlan futballista lennék az együttesből. Most viszont nem a bajnokság a fontos, hanem hogy valahogyan jussunk tovább a norvégok ellen. Remélem, sikerül.”

Kondás Elemér vezetőedzőnek, persze, törnie kell a fejét, hogy miként…

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, HARMADIK FORDULÓ, VISSZAVÁGÓK

19.00:Rosenborg (norvég)–DEBRECENI VSC (Tv:M4) – élőben az NSO-n!
Az első mérkőzésen: 3–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik