P. V. 2020.09.17 22:06 Frissítve: 2020.09.17 22:16

El: Az első félidőben rendkívül jól játszottunk, de a vége necces volt – Márton Gábor

A Mol Fehérvár 1–0-ra nyert a Hibernians ellen Máltán, így bejutott az Európa-liga selejtezőjének 3. fordulójába. A találkozó után Márton Gábor értékelt a Nemzeti Sport Online-nak. 

Márton Gábor szerint az első félidőben rendkívül jól játszott a Mol Fehérvár (Fotó: molfehervarfc.hu)

 

„Az első félidőben rendkívül jól játszott a csapat, mind tempóban, mind látványban. Nagyon sok helyzetünk volt, de ezek sajnos kimaradtak, s akadtak kétes szituációk is, szerintem két tizenegyes is elmaradt. A második félidőben egy pontrúgás után sikerült megszerezni a vezetést. De aztán jött a sérülés, és elkezdtünk kicsit kapkodni, úgyhogy az nem nézett ki jól. Bár még ekkor is voltak lehetőségeink, ahelyett, hogy eldöntöttük volna a mérkőzést, a végén még izgulni is kellett. Az Európa-ligában nincs könnyű meccs akkor sem, ha az ellenfél máltai vagy liechtensteini csapat, hiszen ők is tudnak meglepetést okozni. Szerencsére, ma nem így történt. Gratulálok a srácoknak, összességében jól játszottak, megérdemelt a győzelmünk és a továbbjutás is.”

A Hibernians játéka sem okozott meglepetést a Fehérvárnak, a vezetőedző elmondta, tudták, hogy egy kontrákra építő, a labdát hosszan felívelő, pontrúgásokból veszélyes ellenféllel állnak szemben. Ebből azonban az első félidőben semmit sem mutattak, miután nem igazán tudtak kijönni a térfelükről. Márton úgy véli, ha az első félidőben bemennek a helyzeteik, akkor a második félidő másképpen alakult volna, ehelyett felhozták az ellenfelet, és ezért voltak necces pillanatok.

Bár a mérkőzés előtt aggályait fejezte ki a műfűvel kapcsolatban, elmondta, nem volt vele probléma, s jó döntést hoztak, hogy itthon nem edzettek rajta, csak a meccs előtti edzésen mentek fel rá először.

Arra azonban nem számíthattak, milyen viszontagságos lesz a megérkezésük, illetve a találkozó előtti napjuk Máltán.

„Fölösleges ezzel foglalkozni, bár valóban voltak érdekes dolgok, kicsit úgy éreztük magunkat, mintha vidámparkban lennénk. De a csapat jól kezelte, hiába is idegeskedtünk volna ezen, úgysem tudtunk volna mit csinálni. Megpróbáltuk abba az irányba terelni a játékosokat, bár nem is nagyon kellett, hogy a meccsre koncentráljanak és a pályán adjanak erre egy csattanós választ. Nyilván, ha berúgjuk a helyzeteinket, akkor lehetett is volna. De még egyszer mondom, különösen az első félidőben nagyon jól játszottunk, ez jó reakció volt tőlünk. A többiről nem érdemes, és nem is kell beszélni.”

„Meglátásom szerint a mérkőzés két részre osztható. Az első hatvan percben a Mol Fehérvár játszott mezőnyfölényben, számos helyzetet dolgoztak ki, jobbak voltak nálunk. A kapott gól után nekünk is megvoltak a gólszerzési lehetőségeink, a legnagyobb helyzetünknél a lécen csattant a labda. Mindent egybevéve a Fehérvár megérdemelten nyerte meg a mérkőzést – értékelt Stefano Sanderra, a máltaiak vezetőedzője.

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ
Hibernians FC (máltai)–MOL FEHÉRVÁR FC 0–1 (B. Nikolov 61.)
Paola, Centenáriumi Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Sztojanov (bolgár)
Kiállítva: 
Shodiya (90+3., Hibernians)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

2020.10.02 09:13:01

Európa-liga H. K.

A döntős Inter sztárja, Romelu Lukaku lett a 2019–2020-as idény legjobb játékosa.

2020.10.01 20:10:21

Európa-liga T. D.

Kabaréba illő találat után került előnybe a Rijeka a Köbenhavn elleni El-selejtezőben.

2020.10.01 19:35:10

Európa-liga PIETSCH TIBOR (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Nikolics a mérkőzés elején betalált a Standard Liege otthonában, de a szünet után összeomlott a magyar védelem.

2020.09.24 20:03:09

Európa-liga DUDUCZ TIBOR (Linz)

A LASK 7–0-ra győzte le a 48. perctől kezdve emberhátrányban játszó dunaszerdahelyieket.

2020.09.24 17:32:15

Európa-liga PIETSCH TIBOR (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A magyar csapat a belga Standard Liege otthonában harcolhatja ki a csoportkört.