nemzetisport.hu 2018.07.20 09:58 Frissítve: 2018.07.20 10:24

El: az azeri újságíró az Újpest „névjegyéről” kérdezte Vignjevicset

Az Újpest az idegenbeli kétgólos vereség után odahaza négy gólt vágott az azeri Neftcinek, ezzel továbbjutott az Európa-liga második selejtezőkörébe, amelyben a Sevilla vár rá. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón az egyik azeri újságíró furcsa kérdéssel lepte meg a lila-fehérek vezetőedzőjét, Nebojsa Vignjevicet.

Az azeriek nem zárták szívükbe az Újpestet (Fotó: Török Attila)

A sajtótájékoztató egy darabig a szokott mederben zajlott: Nebojsa Vignjevic értékelte az Újpest kiütéses győzelmét és továbbjutását az Európa-liga második selejtezőkörébe. Szóba került a következő ellenfél, a Sevilla is, ami a tréner szerint hatalmas ajándék fiainak.

Utolsó lehetőségként egy azeri újságíró kérdezett. Felelevenítette, hogy a párharc első mérkőzésén, illetve a visszavágón is megsérült egy-egy csatáruk, mindkettőt le kellett cserélni.

„Mondhatjuk, hogy ez az Újpest névjegye?″ – A kérdés hallatán nemcsak a szerb szakember, hanem gyakorlatilag minden sajtómunkás értetlenkedve nézett – Vignjevic válaszolt is.

„Mit mondhatnék erre? Az első mérkőzésen a kapusunkkal, Pajoviccsal ütközött, aki ugyanúgy megsérülhetett volna. Semmi szándékosság nem történt, ez benne volt a játékban. A mai esetnél sem vetődött fel a szándékosság, összerúgtak. Mi óriási tiszteletet mutattunk. Ha én lennék a vendégek trénere, nem így nézném ezt az egészet. Sajnálom, hogy két jó játékos megsérült, jobbulást kívánok nekik, de nem is értem, miért jött most ez a kérdés. Egyáltalán nem azt mutatta a játék képe, hogy mi bántani akarnánk az ellenfelet. Sajnálom, ha így látják. Két balesetről beszélünk. Érdekes, hogy az első mérkőzés után ez nem jött elő, akkor minden tökéletes volt számukra.”

A videóban 16:55-től kezdődik a jelenetEURÓPA-LIGA
1. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓ

ÚJPEST FC–Neftci PFK (azeri) 4–0 (Litauszki 19., Sankovic 21., Zsótér 50., Nwobodo 65.)
Továbbjutott:
az Újpest, 5–3-as összesítéssel

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

2019.12.16 12:50:34

Európa-liga B. Á.

Nehéz feladat vár Szoboszlaiékra • Az FTC csoportjából továbbjutó Ludogorec az Intert kapta.

2019.12.14 23:10:58

Európa-liga MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Az FTC legkésőbb Rebrov kinevezésekor letette a voksát egy bizonyos stratégia mellett, amelynek a konzekvens követése ezt a sikert eredményezte. A csapat kivívta magának a lehetőséget, hogy a vicinálisról néhány megálló erejéig átszálljon a gyorsvonatra.

2019.12.13 19:06:23

Európa-liga SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. A játékvezető meglopta a Fradit, jókora esélyt rabolt el a zöld-fehérektől.

2019.12.12 19:57:32

Európa-liga BORBOLA BENCE, SZABÓ MIKLÓS (RAZGRAD), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Elmaradt 11-es, elpuskázott ziccer, figyelmetlenség miatt kapott gól, kései egyenlítés: csak döntetlen a Ludogorec ellen.