nemzetisport.hu 2019.05.10 10:40 Frissítve: 2019.05.15 22:21

El: az Arsenal politikai ok miatt nélkülözheti ászát a döntőben

Az örmény Henrih Mhitarjan játéka kérdéses az Európa-liga-döntő előtt, amelyet Bakiban rendeznek meg, mivel Azerbajdzsán és Örményország között továbbra sincs megfelelő diplomáciai kapcsolat.

Mhitarjan játéka kérdéses az El-döntő előtt
 

Mhitarjan a Dortmund és az Arsenal játékosaként is rendszeresen kihagyta az Azerbajdzsánban játszott tétmérkőzéseket az elmúlt években. Az örmény válogatott csapatkapitánya nem utazott el sem a Gabala, sem a Qarabag elleni Európa-liga-mérkőzésre, mivel klubjai féltették az azeri közönségtől.

Az országok közötti elmérgesedett viszony már évtizedek óta fennáll, amely a hegyi-karabahi háborúra vezethető vissza.

Gurban Gurbanov, a Qarabag vezetőedzője szerint nem akartak Mhitarjanra nyomást helyezni, ezért nem nevezték az októberi találkozóra.

Nem az első alkalom lett volna, hogy egy örmény játékos Azerbajdzsánba érkezik, de az Arsenal úgy döntött, hogy nem utazhat vele. Talán féltették Mhitarjant a hatvanezer azeri szurkolótól és nem akarták, hogy nagy nyomás alatt futballozzon mondta Gurbanov a BBC-nek.

Mhitarjant is megkérdezték az Európa-liga-döntőről, ő annyit mondott, hogy egyelőre csak a következő mérkőzésre szabad koncentrálni.

Az Európa-liga fináléját május 29-én rendezik a baki Olimpiai Stadionban, az Arsenal a Chelsea-vel játszik.

2019.12.16 12:50:34

Európa-liga B. Á.

Nehéz feladat vár Szoboszlaiékra • Az FTC csoportjából továbbjutó Ludogorec az Intert kapta.

2019.12.14 23:10:58

Európa-liga MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Az FTC legkésőbb Rebrov kinevezésekor letette a voksát egy bizonyos stratégia mellett, amelynek a konzekvens követése ezt a sikert eredményezte. A csapat kivívta magának a lehetőséget, hogy a vicinálisról néhány megálló erejéig átszálljon a gyorsvonatra.

2019.12.13 19:06:23

Európa-liga SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. A játékvezető meglopta a Fradit, jókora esélyt rabolt el a zöld-fehérektől.

2019.12.12 19:57:32

Európa-liga BORBOLA BENCE, SZABÓ MIKLÓS (RAZGRAD), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Elmaradt 11-es, elpuskázott ziccer, figyelmetlenség miatt kapott gól, kései egyenlítés: csak döntetlen a Ludogorec ellen.