Elengedte előnyét a Manchester United, de megvan az idegenbeli gól

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.13. 21:00
null
Leander Dendoncker (jobbra) ünnepli a gólját (Fotó: AFP)
A Manchester United labdarúgócsapata 1–1-es döntetlent játszott az Anderlecht otthonában az Európa-liga negyeddöntőjének első mérkőzésén.

 

EURÓPA-LIGA
Negyeddöntő, első mérkőzés

Anderlecht–Manchester United 1–1 (Dendoncker 86., ill. Mhitarjan 37.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Mi tagadás, nem úgy alakulnak mostanában a Manchester United dolgai, ahogyan azt a szurkolók, a vezetők és a játékosok szeretnék, ezért is vált igen fontossá a klub számára az Európa-liga: egy itteni aranyéremmel megmenthetnék idényüket.

És jegyet kapnának a Bajnokok Ligájába is...

Az Anderlecht elleni találkozó a belga, pontosabban belgiumi fiatalok miatt is érdekesnek ígérkezett, bár eddig csak két játékost vett onnan a mostani ellenféltől az MU, Adnan Januzajt és később elkallódott Floribert Ngalulát – most az első félidőben úgy védekezett a szenegáli Kara Mbodji, hogy a fórumokon sokan már megtalálni vélték az új Rio Ferdinandot.

Ügyesen harcolt a középpályán az igen felkapott, José Mourinho által is elismert tudású Youri Tielemans, mellette nem okozott csalódást a nála sokkal öregebb, már 21 éves Leander Dendoncker sem, csak éppen nincs a csapatban egy Vincenzo Scifo vagy egy Pär Zetterberg, de még csak egy Dennis Praet sem, a karmester előtt pedig nem fickándozik az új Romelu Lukaku vagy az új Alekszandar Mitrovics.

Ennek megfelelően sokkal veszélyesebben futballozott a United, legalábbis a veszélyesebb jelzőt a halovány támadómunkával előálló Anderlechthez képest értelmezve, csak éppen Henrih Mhitarjan (1–0) találata után visszavett a tempóból az angol csapat, ez pedig a hajrára megbosszulta magát.

Ahogyan az ilyenkor lenni szokott, az altatás vége az lett, hogy elaludt az előnyben lévő fél, Leander Dendoncker (1–1) szép fejes gólja pedig életben tartja a belga reményeket.

A halovány belga reményeket.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A TÖBBI MÉRKŐZÉSEN

Ajax (holland)–Schalke (német) 2–0 (Klaassen 23., 52. – az elsőt 11-esből)
Celta Vigo (spanyol)–Genk (belga) 3–2 (Sisto 15., Aspas 18., Guidetti 38., ill. Boetius 10., Buffel 67.)
Lyon (francia)–Besiktas (török) 2–1 (Tolisso 83., Morel 84., ill. Babel 15.)


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik