El: Amit a második félidőben produkáltunk, az katasztrofális volt – Loic Nego

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2020.10.02. 09:35
null
Hiába vezettek a félidőben Loic Negóék, nem sikerült győzniük és a csoportkörbe jutniuk (Fotó: molfehervarfc.hu)
A labdarúgó Európa-liga playoffkörében a Mol Fehérvár 3–1-es vereséget szenvedett a belga Standard Liege otthonában, így nem jutott be a csoportkörbe. A mérkőzést követően a Vidi két játékosa, Hangya Szilveszter és Loic Nego értékelt.

A székesfehérváriak négyszeres magyar válogatott játékosa, Hangya Szilveszter a klub honlapjánakfoglalta össze a találkozót.

„Jól kezdtük a mérkőzést, az első félidőben domináltunk, több lehetőséget is kidolgoztunk, és az egyiket gólra váltottuk. Többször is jó ütemben vezethettük az ellenfélre a labdát, hogyha kicsit nyugodtabban játszunk, akkor több helyzetet is kialakíthattunk volna. A második félidő szöges ellentéte volt az elsőnek, nem nagyon találtuk a labdát, kissé kapkodó lett a játékunk. Az első kapott gól után nem tudtuk újra felszívni magunkat és a tizenegyesek után sem sikerült felzárkóznunk. Összességében azt gondolom, hogy szép eredményt értünk el azzal, hogy idáig eljutottunk az El-selejtezők során. Az ember bánatos ilyenkor, mert nem sikerült bejutnunk a csoportkörbe, de biztos vagyok benne, hogy jövőre ismét előttünk lesz a lehetőség, hogy főtáblára jussunk valamelyik európai kupasorozatban.”

Loic Nego a belga dhnet.be portálnak nyilatkozott.

„Csalódott vagyok a ma esti vereség miatt. Amit a második félidőben produkáltunk, az katasztrofális volt. Nagy hiba, ami a második félidőben történt. Az első félidő szinte tökéletes volt, ezt követően annyi lett volna a dolgunk, hogy a játékot tördelve kihúzzuk ezzel az eredménnyel, de nem tettük meg. Megölhettük volna a játékot, és nem tettük meg.”

A fehérváriaknak legutóbb a 2018–2019-es idényben sikerült a továbbjutás a playoffból. Kiesésük azt jelenti, hogy az idén nem lesz magyar csapat az Európa-liga csoportkörében.

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, PLAYOFFKÖR (4. FORDULÓ)

NEM BAJNOKI ÁG
STANDARD LIEGE (belga)–MOL FEHÉRVÁR FC 3–1 (0–1)
Liege,
Maurice Dufrasne Stadion. Vezette: William Collum (skót)
STANDARD: Bodart – Fai, Laifisz (Dussenne, 60.), Vanheusden, Gavory – Raskin, Cimirot, Bokadi (M. Balikwisha, a szünetben), Amallah – M. Carcela-González (Samir, 82.), Muleka. Vezetőedző: Philippe Montanier
MOL FEHÉRVÁR: Kovácsik – Muszliu, Stopira, Fiola – Nikolov – Bolla, Nego, Houri (Hodzic, 89.), Petrjak (Bamgboye, 63.), Hangya – Nikolics (Zivzivadze, 65.). Vezetőedző: Márton Gábor
Gólszerző: Nikolics (0–1) a 10., Gavory (1–1) az 50., Amallah (11-esből, 2–1) a 77., Amallah (11-esből, 3–1) a 85. percben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik