BORBOLA BENCE 2017.09.16 12:55 Frissítve: 2017.09.16 13:33

El: A végére kiengeszteltük a szurkolókat – Kádár Tamás

Mint beszámoltunk róla, a Kádár Tamással felálló Dinamo Kijev 3–1-re legyőzte az albán Skënderbeut Európa-liga-találkozón úgy, hogy a szünetre még 1–0-s hátránnyal vonult öltözőbe az ukrán csapat. A türelmetlen hazai szurkolók nagy füttykoncertben részesítették a játékosokat, de végül megbékéltek, a Dinamo pedig sima győzelmet aratott, miközben honfitársunk remek formában futballozott.

 

Kádár minden rutinját bevetette, hogy tizenegyest harcoljon ki

– Tényleg kifütyülték a csapatot a szünetben?
– Nem is akárhogy – felelte Kádár Tamás, a Dinamo Kijev 27 éves légiósa. – Az ukrán szurkolók egyébként is kritikusak az együttessel, csütörtök este pláne azok voltak, mert jól tudták, az ellenfél még véletlenül sem a csoport favoritja. Sima győzelmet vártak az albánok ellen, azt hitték, már az első félidőben kiütjük őket. Fülsiketítő hangzavarban kezdtük a második játékrészt.

– Nem tette görcsössé csapatát a hangos fütty?
– Egy játékos sosem örül annak, ha saját szurkolói kritizálják. A kihagyott helyzetek miatt egyébként is egyre görcsösebbé váltunk, a Skënderbeu alig jött át a felezővonalon, az első negyvenöt percben egyszer találta el a kaput, igaz, abból gól született. A vendégek kontrája előtt már a középpályán le kellett volna ütközni őket, és én is kiléphettem volna egy ütemmel hamarabb. Az más kérdés, hogy akkor a másik csatár maradt volna üresen. A lövés a lábam alatt-mellett suhant el. De tudjuk, ilyen a labdarúgás, a kihagyott helyzetek sokszor megbosszulják magukat.

– A végén legalább megtapsolták a csapatot?
– Hát persze! Fontos győzelmet arattunk. Lelkileg sem volt mindegy, milyen eredménnyel kezdjük a csoportkört. Az albán együttes ellen kötelező volt a győzelem. Éppen Kijev belvárosában sétálok, az elmúlt tíz percben hárman állítottak meg, hogy gratuláljanak a csütörtöki győzelemhez. A jelek szerint a végére csak kiengeszteltük a drukkereinket. Fontos volt, hogy a fordulás után hamar egyenlítettünk, s három perccel később a vezetést is megszereztük. A harmadik góllal végképp eldöntöttük a találkozót, a meccs vége így már izgalommentes volt.

– A harmadik gólnak tevékeny részese volt, hiszen tizenegyest harcolt ki. Nem akarta elvégezni a büntetőt?
– A Dinamónál ez nem így megy. Szigorú rendje van annak, ki rúghatja. Egyébként már az első félidőben is volt egy hasonló helyzet, akkor is ráncigálta a srác a mezemet, előre szóltam a játékvezetőnek, figyeljen oda a kettőnk párharcára. Szándékosan csináltam egy indulócselt, mire az albán fiú nyomban belém is kapaszkodott, és nekem csak el kellett esnem. A bíró ott állt mellettünk, azonnal megítélte a büntetőt. Nem mindig fújják be az ilyeneket, én most megpróbáltam, bejött.

– A mérkőzés másnapján rögtön elemzik a történteket?
– Pénteken csak egy átmozgató edzésünk volt, olyan sűrű a programunk, hogy nincs idő az albánok elleni ütközetet elemezgetni. Vasárnap délután már újra pályán vagyunk, a bajnokságban az Olimpik Doneck ellen lépünk pályára. Utazunk szerencsére nem kell, az ellenfelünk a régi kijevi Dinamo-stadionban játssza a találkozóit. Az Európa-ligában legközelebb Belgrádban, a Partizan otthonában lépünk pályára.

– Hogy érzi, mi az erősorrend a csoportban?
– A svájci Young Boys együttesével a Bajnokok Ligája selejtezőjében is találkoztunk, sajnos alulmaradtunk. Ellene idegenben a műfűvel is meg kell küzdenünk. A Partizan is erős ellenfél. A szerbeket a Videoton elleni párharc alapján tudom megítélni, akkor kétféle arcukat mutatták. Egy biztos: ezek sokkal nehezebb meccsek lesznek, mint a Skënderbeu elleni volt.

Kádár a közelmúltban egy különleges ajándékot is kapott egyik rajongójától…

 

Thank you very much for this amazing gift@anzhela_nikolaieva98

1,858 Likes, 6 Comments - Kádár Tamás . (@kadikaaaa) on Instagram: "Thank you very much for this amazing gift@anzhela_nikolaieva98" 

… aki már nagyon várta ezt a pillanatot

 

Instagram post by @anzhela_nikolaieva98 * Sep 11, 2017 at 11:13pm UTC

161 Likes, 5 Comments - @anzhela_nikolaieva98 on Instagram: "Этот день я очень долго ждала ,и наконец-то это свершилось,я все никак не могу в это поверить , мне..." 

 

 

2019.10.03 22:33:07

Európa-liga SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Tanulsága tehát rengeteg van a csütörtöki mérkőzésnek.

2019.10.03 20:26:07

Európa-liga B. Á.

Gabriel Martinelli a Ligakupa után az Európa-ligában is duplával mutatkozott be.

2019.10.03 18:23:27

Európa-liga T. I.

A United legalább két tizenegyes gyanús szituációt megúszott a mérkőzésen. A hajrában aztán Rashford sem kapott meg egy büntetőt.

2019.10.03 15:50:48

Európa-liga H. D.

Hiába játszott veszélyesebben az orosz csapat, a spanyolok megbüntették a hibáikat.