El: a Suduva stadionjának környékén minden a futballról szól – fotók

BORBOLA BENCE (Pireusz)BORBOLA BENCE (Pireusz)
Vágólapra másolva!
2019.08.22. 11:09
Magyar idő szerint 19 órától a Suduva otthonában lép pályára a Ferencváros labdarúgócsapata az Európa-liga selejtezőjében. Litvániában járva volt időnk szétnézni az esti mérkőzés helyszínéül szolgáló ARVI-arénában, és annak környékén. Lovrencsics Gergőék eközben délelőtti sétával, és délutáni csendes pihenővel készülnek a mérkőzésre.

Amilyen a város, olyan a stadion.

Kicsi, rendezett, és tiszta…

Marijampole igazi északi kisváros, mindez az esti Európa-liga mérkőzés helyszínéül szolgáló ARVI-arénán is tükröződik. A gigantikus méretűnek még véletlenül sem mondható létesítményben telt ház esetén is mindössze 6500-an férnek el, és bár fényűzésnek a legkisebb jele sincs, mégis minden rendezettnek tűnik. A főút mellett különös tábla hirdeti a Ferencváros elleni esti összecsapást, melyen a csapatnevet, a dátumot és a kezdés időpontját is cserélni lehet, minden egyéb marad…

 

Nem volt nehéz észrevenni, hogy az ARVI cég lobogója több helyen is látható a 36 ezer lakosú városkában. Mint kiderült, a tehetős cég műtrágyák előállításával és forgalmazásával foglalkozik, és szívesen áldoz a sportra.

 

A létesítmény kívülről zöld, előtte néhány autó parkol, érdekesség, közvetlenül a centerpálya mellett található egy fedett, rendes méretű labdarúgó pálya is, hogy a téli zimankó idején is zavartalanul lehessen tréningezni, mérkőzéseket játszani. Az arénát néhány esztendővel ezelőtt adták át, ám azóta a műfüvet már kétszer is kicserélték. A város ezen részén minden a labdarúgásról szól, az ARVI-aréna mellett több füves futballpálya is található, és néhány ütött-kopott terület is a gyerekeknek, a kapun jókora lyukak tátongnak.

 

Odabent a székházban minden kicsit ütött, kopott, régies, mégis minden a helyén van. A folyosón az elmúlt esztendőkből egy-egy csapatkép, ünneplő játékosok láthatóak. Odakint a lelátón már megy a készülődés az esti mérkőzésre. Az egyik VIP-terembe bekukkantva különös dolgot vettünk észre, az asztalra bekészített sörök és poharak mellett a világbajnoki trófea mása is ott díszeleg. A fontos emberek számára fenntartott lelátórészen egyébként oda rögzített párnák is kerültek a székekre, a többi helyen szimpla műanyag ülőalkalmatosságról lehet nézni a mérkőzést.

 

Azoknak sem kell unatkozniuk, akik nem szeretik a futballt, családjukat, barátaikat mégis kikísérik a mérkőzésre, hiszen az aréna mellett – sőt a városban több helyen is – található olyan üveggel ellátott fabódé, amelyből kedvünk szerint vehetünk ki egy-egy könyvet olvasásra. Ha meguntuk, esetleg kiolvastuk, visszatesszük, vagy ha odahaza van megunt példányt, azt is betehetjük oda, hogy más is élvezhesse. Ilyen egyszerű ez…

 

Az FTC eközben délelőtti sétával hangolódott a Suduva elleni mérkőzésre, Szerhij Rebrov közel egyórás városnéző túrát tartott a futballistáknak, az együttes a hotel melletti parkban sétált hosszasan. Az időjárásra immár nem lehet panasz, Dibusz Dénesék napsütéses időben élvezhették a sétát, hogy aztán délután taktikai értekezlet, és csendes pihenő várjon rájuk. A találkozó magyar idő szerint 19 órakor kezdődik, nem kizárt, hogy előretolt csatárként az új igazolás, a norvég gólkirály Franck Boli kezd.

Lovrencsics Gergőék délelőtt sétával hangolódtak az esti mérkőzésre (Fotó: fradi.hu)
Lovrencsics Gergőék délelőtt sétával hangolódtak az esti mérkőzésre (Fotó: fradi.hu)

EURÓPA-LIGA-SELEJTEZŐ
4. FORDULÓ (PLAYOFFKÖR), ELSŐ MÉRKŐZÉS
Augusztus 22., csütörtök
19.00:
FK Suduva (litván)–Ferencváros (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

VISSZAVÁGÓ
Augusztus 29., csütörtök
20.00:
Ferencváros–Suduva (litván) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik