El: Lehet, hogy néhány játékostól megválunk - José Gomes

Vágólapra másolva!
2013.07.11. 19:45
null
José Gomes szerint mindenkinek megvan a része a kiesésben<br />(Fotó: Mirkó István)
A Mladoszt Podgoricát irányító Nikola Rakojevics szerint csapata rászolgált a továbbjutásra a labdarúgó Európa-liga 1. fordulójában. A montenegrói alakulat a visszavágón hazai pályán 1–0-ra nyert a Videoton ellen, így idegenben szerzett góllal jutott a második körbe. A fehérváriak vezetőedzője, José Gomes úgy látta, nem minden játékosa tette oda magát százszázalékosan, tőlük megválhat a klub.

José Gomes elismerte, hogy nem tudták a saját játékukat játszani, és nem sikerült bizonyítaniuk, hogy jobbak a Mladosztnál.

„Hogy a játékosok fejben már elkönyvelték-e a továbbjutást vagy sem, azt nem tudom, tőlük kellene megkérdezni – mondta José Gomes. – A mai mérkőzésen nem sikerült a saját játékunkat játszanunk. Amikor megpróbáltuk, akkor is lassan ment, a Mladoszt ezt kihasználta. Nagyon jól lezárta a területet. Sokat beszéltünk arról, hogy miben és hol veszélyes az ellenfelünk, rengeteg meccset elemeztünk a játékosokkal. A balszélsőjük és a támadó középpályásuk játéka tetszett, de nem egy-egy játékoson múlt a sikerük, csapatként működtek tökéletesen. Lehet, hogy a Videoton jobb csapat a Podgoricánál, de ezt a pályán nem tudta bizonyítani."

A kiesésnek még súlyos következményei lehetnek néhány fehérvári labdarúgóra nézve.

„A játékosok között voltak olyanok, akik rosszul végezték a munkájukat, akik nem tették oda magukat a meccsen. Lehet, hogy ezektől a játékosoktól megválunk, hiszen az átigazolási piac nyitva van. Természetesen nem mondok neveket, a csapatról van szó, így erről nem a sajtótájékoztatón beszélek. A siker és a sikertelenség is egy nagy torta, amelyben mindenkinek megvan a saját szelete, és ebből mindenkinek meg kell ennie a sajátját, akkor is, ha rossz ízű. Ha valaki ezt nem teszi meg, akkor majd beszélünk arról, hogy kinek mi lesz a sorsa. Az én szeletem is ott van a tortában, de ezt nem itt szeretném részletezni, hanem a játékosok előtt. A bíró részéről nem éreztem rossz szándékot a büntetőnél, igaz, nem láttam az esetet tisztán. A lényeg, hogy a csapatban nem mindenki tett meg mindent a sikerért. Nem a bíróban kell keresni a hibát. Több tanulsága van a mai találkozónak, ezeket a hazai feladataink során hasznosítani kell. Most már a legfontosabb, hogy megnyerjük a bajnokságot, és jövőre a BL-ben induljunk.”

Nikola Rakojevics, a Mladoszt edzője már a visszavágó előtti edzésen látta a biztató jeleket.

„A csapatom betartotta a taktikai utasításokat, az egész meccsen voltak lehetőségeink, de csak az utolsó percben sikerült betalálnunk. Nagyon boldog vagyok. Az edzésen már láttam, hogy nagyon együtt van a társaság, ezt a diadalt annak köszönhetjük, hogy nem adtuk fel egyetlen percig sem a meccset” – mondta a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a hazaiakat irányító Rakojevics.

„Az első félidőben első sorban a jobb oldalon vezettünk veszélyes támadásokat, a második játékrészben a bal oldalunk volt veszélyesebb – folytatta a montenegróiak vezetőedzője. – Összességében, azt hiszem, rászolgáltunk a továbbjutásra. A piros lap jogosságához nem fért kétség. Át kellett alakítanunk a játékunkat, de próbáltunk támadni, persze nem fejetlenül. Óvatosabb volt a játékunk, ám a végén egy büntetővel továbbjutottunk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik