El: az összes mai eredmény és a negyeddöntő mezőnye

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.17. 23:06
Az Európa-liga nyolcaddöntőjének visszavágóján a Braga kiütötte a Fenerbahcét, a Manchester United és a Tottenham sem támadt fel. Három spanyol csapat a nyolc között.

A negyeddöntőbe jutó csapatok: Sparta Praha (cseh), Villarreal (spanyol), Athletic Bilbao (spanyol), Sahtar Doneck (ukrán), Braga (portugál), Liverpool (angol), Sevilla (spanyol), Borussia Dortmund (német).A negyeddöntőbe jutó csapatok: Sparta Praha (cseh), Villarreal (spanyol), Athletic Bilbao (spanyol), Sahtar Doneck (ukrán), Braga (portugál), Liverpool (angol), Sevilla (spanyol), Borussia Dortmund (német).

Sorsolás: Nyon, március 18. (13.00 tv: Eurosport1, DIGI Sport1).

EURÓPA-LIGA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK

Anderlecht (belga)–Sahtar Doneck (ukrán) 0–1 (Eduardo da Silva 93.)
Továbbjutott: a Sahtar Doneck, 4–1-es összesítéssel
Sevilla (spanyol)–Basel (svájci) 3–0 (Rami 35., Gameiro 44., 45.)
Továbbjutott:
a Sevilla, 3–0-s összesítéssel
Manchester United (angol)–Liverpool (angol) 1–1 (Martial 31. – 11-esből, ill. Coutinho 45.)
Továbbjutott: a Liverpool, 3–1-es összesítéssel
Tottenham (angol)–Borussia Dortmund (német) 1–2 (Szon Heung Min 74., ill. Aubameyang 24., 71.)

Továbbjutott: a Borussia Dortmund, 5–1-es összesítéssel
Braga (portugál)–Fenerbahce (török) 4–1 (Hasszan 11., Josué 67. – 11-esből, Sztoiljkovics 74., Rafa Silva 83., ill. Potuk 45+3.)
Továbbjutott: a Braga, 4–2-es összesítéssel
Bayer Leverkusen (német)–Villarreal (spanyol) 0
–0

Továbbjutott:
a Villarreal, 2–0-s összesítéssel
Valencia (spanyol)–Athletic Bilbao (spanyol) 2–1 (Santi Mina 13., Ad. Santos 37., ill. Aduriz 76.)
Továbbjutott: az Athletic Bilbao, 2–2-vel, idegenben szerzett találattal
Lazio (olasz)–Sparta Praha (cseh) 0–3 (Dockal 10., Krejcí 12., Julis 44.)
Továbbjutott: a Sparta Praha, 4–1-es összesítéssel

MAI EL-GÓLOK VIDEÓN ITT!

EL-ADATBANK ITT!

Érdekességek

A Tottenham az egy rúgott góljával beérte a Villarreal csapatát az összes El-gól tekintetében. Mindkét együttes 76 alkalommal vette be ellenfele kapuját.

A Dortmund már 110 gólnál jár ebben a szezonban az összes versenysorozatot figyelembe véve. Ennél csak a Barcelona lőtt többet a jelenlegi idényben, összesen 141 gólt.

Mindössze kétszer sikerült ebben a szezonban négy, vagy annál több gólt szereznie a Manchester Unitednek. A BL-selejtezőben az FC Bruges ellen négyet, a Midtjylland ellen az Európa-ligában ötöt.

Philippe Coutinho 14. fellépésén első gólját szerezte a Liverpoolban európai kupaküzdelmek során.

Pierre-Emerick Aubameyang duplájával a hetedik gólját szerezte az Európa-liga jelenlegi szezonjában.

Német csapat játékosa legutóbb 1982-ben szerzett gólt a Tottenham stadionjában. A Bayern München mezében akkor Paul Breitner volt eredményes.

Daniel Sturridge öt gólt lőtt az utóbbi hét Manchester United elleni mérkőzésén.

Louis van Gaal eddig öt meccsen ült a kispadon a Liverpool ellen. Ezek közül négyet megnyert az aktuális csapatával – a múlt heti volt az első veresége.

A Tottenham négy hazai mérkőzésén összesen 12 gólt szerzett az idei El-szezonban, ez pedig hármas gólátlagot jelent. Halvány remény a White Hart Lane közönségének...

2001 óta először nincs olasz csapat a legjobb nyolc között a BL-ben és az UEFA-kupában/El-ben.

A Bilbao legutóbbi 18 El-mérkőzésén mindig betalált legalább egyszer, ez rekord a sorozatban! Sorozatban 16. idegenbeli meccsükön is eredményesek a baszkok, ez szintén El-csúcs!

Aduriz egyáltalán nincs jó formában ebben az idényben: 46 eddigi fellépésén csupán 31 gólt lőtt, és 9 gólpasszt kapart össze. Enyhítő körülmény, hogy már 35 éves. Az 1950–51-es idény óta nem volt ilyen eredményes bilbaói játékos, akkor Telmo Zarra 49 gólig jutott.

• A bilbaói Aritz Aduriz vezeti az El góllövőlistáját nyolc találattal, mögötte a második a tottenhames Erik Lamela. Aduriz jegyzi immáron csapata legutóbbi négy idegenbeli El-gólját.

• A Bilbao európai rekordere Fernando Llorente, aki nyolc gólig jutott az UEFA-kupa 2009–10-es kiírásában. No és immáron vele holtversenyben Aduriz áll az élen.

• Markel Susaeta beérte Carlos Gurpegit: mindketten 389-szer léptek pályára az Athleticben, ez rekord a mostani keretben. Csak éppen Susaeta hét évvel fiatalabb: 28 esztendős.

• A tavaly nyáron vett valenciai védő, Aderlán Santos első gólját szerezte a csapatban, 25. fellépésén.

• Julis César – jegyzi meg kollégánk. Nem véletlenül: a 21 éves csatár, Lukás Julis két kanadai pontot szerzett a Lazio otthonában ez eddigi kettő mellé az El mostani kiírásában.

• A Lazio legutóbbi 31 hazai európai kupameccsén másodszor kapott három gólt egy meccsen, akkor az Atlético Madrid lepte meg.

• Nekik 8: a Villarreal nyolc mérkőzés óta veretlen az európai kupákban, hatszor nyert, kétszer ikszelt, utolsó 21 fellépésén pedig mindig betalált legalább egyszer (összesen 45 alkalommal).

• Santi Mina az El ura: 2 meccs, 3 gól, 3 gólpassz.

• A tízszeres német válogatott szélső, Karim Bellarabi életében először játszott jobbhátvédet a Leverkusenben.

• Nagy visszatérő a Villarreal kapujában: Sergio Asenjo 2015 áprilisa óta most léphetett először léphetett pályára, azóta három térdműtéten is átesett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik