El: a BL-től búcsúzott, és így folytatja az FTC – menetrend

Vágólapra másolva!
2019.08.13. 22:20
null
Egy álom szertefoszlott, ám még nincs minden veszve (Fotó: Dömötör Csaba)
Hiába az idegenbeli döntetlen, a Ferencváros labdarúgócsapata hazai pályán súlyos, négygólos vereséget (0–4) szenvedett a Dinamo Zagrebtől a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik körének visszavágóján. A magyar bajnok az Európa-ligában folytatja, ott a csoportkörért mérkőzik meg egy, a mostaninál sokkal gyengébb ellenféllel.

 

Az már az augusztus 5-i sorsoláson eldőlt, hogy a Ferencváros a legrangosabb európai kupasorozatból való búcsúja esetén a Maccabi Tel-Avivval vagy a Suduvával találkozik a playoffkörben. Az említett párharc első felvonását a litván csapat meglepetésre 2–1-re megnyerte idegenben, így a Maccabinak bravúrra lenne szüksége a továbbjutáshoz.

Az izraeli együttesről élénk emlékeket őrizhet a magyar csapat, az előző idényben ugyanis éppen a Maccabi Tel-Aviv búcsúztatta a zöld-fehéreket a nemzetközi porondtól (az El-től): a hazai 1–1 után idegenben úgy kapott ki 1–0-ra a Ferencváros, hogy az ellenfél két kapufával és több óriási helyzettel jelentkezett.

A párharc első mérkőzésére augusztus 22-én, csütörtökön kerül sor a Maccabi Tel-Aviv vagy a Suduva pályaválasztásával, a visszavágót pontosan egy héttel később rendezik meg.

EURÓPA-LIGA 2019–2020
SELEJTEZŐ, 4. FORDULÓ (PLAYOFF)
BAJNOKI ÁG, ELSŐ MÉRKŐZÉS

Augusztus 22.: Maccabi Tel-Aviv (izraeli)/Suduva (litván) győztese–Ferencváros

VISSZAVÁGÓ
Augusztus 29.:
Ferencváros–Maccabi Tel-Aviv (izraeli)/Suduva (litván) győztese

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik